Gazete Vatan Logo

Adanalı kuş pazarı sakinleri yetkililere çağrı yaptı! "Güvenli ve ulaşımı kolay yer istiyoruz"

Adana'da yıllardan beri devam eden ve kültürel bir alışkanlık haline gelen kuş pazarları güvenlik ve ulaşım sorunları sebebiyle bitme noktasına geldi. Kuş pazarlarını ziyaret eden esnaf ve vatandaşları sorunların giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

Adanalı kuş pazarı sakinleri yetkililere çağrı yaptı! "Güvenli ve ulaşımı kolay yer istiyoruz"

Adana'da yıllardan beri kurulan ve kültürel alışkanlık halini alan kuş pazarları için vatandaşlardan yetkilere çağrı geldi. Vatandaşlar daha rahat satış ve ziyaret edebilecekleri sabit bir yer istediklerini belirtti.

VATANDAŞ ÇAĞRI YAPTI

İlk yıllarda güvercin değiş tokuşu yapmak üzere bir araya gelen kuş severler tarafından gerçekleştirilen bir etkinlik olan günümüzde ise tavuk, ördek, tavşan gibi birçok hayvanın değiş tokuş yapıldığı veya satıldı yer olan kuş pazarlarının hali vatandaşı bezdirdi. Pazarı ziyaret eden vatandaşlar yetkililere çağrı yaptı.

"GÜVENLİ VE ULAŞIMI KOLAY YER İSTİYORUZ"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir vatandaş, "Yaklaşık 30 senedir gelip giderim kuş pazarına. Kuş pazarları Adana'da gelenek görenek olmuş durumda ve bunun devam etmesi gerekiyor. Bunun için yetkililerden bize ulaşımı kolay olan ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabileceğimiz bir yerin sağlanmasını istiyoruz. Bu Adana'ya özel kültürel mirasa sahip çıkılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.