Ekranda sahtekarlık kursu

atv Ana Haber Bülteni'nde dün bir yayıncılık skandalı yaşandı. Altın süsü verilmiş ziynet eşyası üretip, satmaktan iki kez hapis cezası alan Yakup adlı eski hükümlü, atv Ana Haber Bülteni'nde bu işi nasıl yaptığını tüm ayrıntılarıyla ve uygulamalı olarak anlattı

Haberin Devamı

Ekranda sahtekarlık kursu
atv Ana Haber Bülteni'nde dün bir yayıncılık skandalı yaşandı. Altın süsü verilmiş ziynet eşyası üretip, satmaktan iki kez hapis cezası alan Yakup adlı eski hükümlü, atv Ana Haber Bülteni'nde bu işi nasıl yaptığını tüm ayrıntılarıyla ve uygulamalı olarak anlattı.

Eski hükümlü, önce gümüş bir yüzüğü alıp, cep telefonu şarj aletinin kablosuna bağladı. Sonra da... atv'nin yanlışına düşmemek için tabii ki ayrıntıları burada tekrarlamayacağını. Ama Yakup Bey'in uyguladığı yöntemle gümüş yüzük bir kaç dakika içinde sararıp, gerçeğinden ayırd edilemeyecek bir altın yüzük haline dönüştü. "Simyacı Yakup", ürettiği sahte altın yüzükleri, en deneyimli kuyumcuların bile gerçeğinden ayırdedemediğini belirterek, "Bugüne kadar 150 kuyumcuya girdiysem, 130 tanesine satmayı başardım" dedi. atv Ana Haber'in adeta "sahte altın üretme kursu" şeklindeki haberini izleyenler ise, bu sorumsuzluğa inanamadılar.

Ve "Yakından Kumanda"dan hem kuyumcu esnafına, hem de altın almaya niyetlenen vatandaşlara bir uyarı: Doların hızla değer kaybedip, altın fiyatlarının artması nedeniyle son günlerde bu yöntemle piyasaya sahte altın sürenlerin sayısı artmış. Kaplama yüzüğü, gerçeğinden ayırdetmenin en etkin yöntemi ise üzerini kazımakmış.

Bu da fotoğraflı Gaf Kürsüsü

Okurlarımız bugüne kadar bizim Gaf Kürsüsü ve Gafoloji'yi hep "yazılı" olarak görmeye alışmışlardı. Bu kez "Gaf Kürsüsü" görüntülü:

TARİH: 21 Şubat 2006... YER: NTV Haber Bülteni... SAAT: 19.59...

Hamas Lideri Halit Mesal'in Türkiye ziyaretinin tartışıldığı günler... "Kim çağırdı? Neden geldi? Başbakan Erdoğan ile görüşecek mi? İsrail bu işe ne diyecek?" diye tartışılan dakikalarda NTV Haber Bülteni, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili açıklamasını yayınlıyor.
Malum, Hamas lideri ülkemize protokol kapısından girmiş, ama tepkiler nedeniyle Başbakan Erdoğan ile görüşemeyip, kargo kapısından yurdu terketmişti. Dışişleri Bakanı Gül, yaptığı açıklamada iki ucu paslı değneği dikkatlice tutmaya çalışıyordu. Yani diplomatik açıdan son derece "kritik" bir konuşmaydı. Ve kaderin garip bir cilvesi olarak NTV rejisinde altyazıları ekrana veren KJ operatörünün eli sürçüvermişti. HAMAS'IN ZİYARETİ üst başlığının altında şöyle yazıyordu: GÜL: "ÖNEMLİ OLAN NE MASAJ VERDİĞİNİZDİR"

Yani bu kadar mı denk düşer? Mesaj, olmuş size masaj... Hani Hamas liderini çağırmışız, taleplerini karşılayamayıp azıcık mahcup olmuşuz ama gönlünü almak için sırtına masaj yapıp göndermişiz gibi...

(Fotoğrafı çekip, gönderen okurumuz Suat Şirin'e köşemize katkısından dolayı şükranlarımla)

Simli mendiller havaya!
Siyaset Meydanı 8 Mart'ta gündüz programına konuk olan, adeta kapı gıcırtısına oynayan ve her sanatçı çıktığında çantalarında hazır bekleyen simli mendilleriyle şarkılara eşlik eden "uzman stüdyo eşlkçileri"ni ağırladı. İletişimciler, sosyologlar, psikologlar, hukukçular da kadınların gündüz programlarında sergiledikleri bu tutum ve davranışları "çözümlemeye" çalıştılar.

Stüyodaki barkovizyona "Dünyadaki mal varlıklarının sadece yüzde 1.1'i kadınların üzerine kayıtlı" yazıldı. Fona da Ankaralı Turgut'un şarkısı verildi. Bizim simli mendilli hanımlar barkovizyonun yüzlerine çarptığı acı gerçeğe aldırmadan, göbek atmaya koyuldular. Sonra içlerinden biri mikrofonu aldı: "Ben emekliyim. 450 lira alıyorum, 300 lira kira ödüyorum. Bu programlar beni tedavi ediyor. Seda Sayan'a gidip, göbek atmayayım da ne yapayım?"

Bence 3 saatlik konuşmanın ve uzmanların ettiği iri iri lafların tüm özeti buydu!

Makina'nın teklediği an
Televizyon Makinası programıyla her cumartesi evlerimize konuk olan Okan Bayülgen ve Hakkı Devrim bu "Abbas Güçlü ile Genç Bakış"ta üniversitelilerin sorularını yanıtladılar.

Abbas Güçlü, renkli konuklarına hoş bir sürpriz hazırlamıştı. Okan Bayülgen'in "Televizyon Makinası"nda konuklarına yönelttiği "nokta noktalı sorular" bu kez Abbas Güçlü tarafından Bayülgen'e yöneltiliyordu. Güçlü sordu: "Gençkızlar nokta nokta yüzünden beni çok seviyor?" Okan muzip bir yanıt verdi: "Seks..." Güçlü sordu: "Siyah giyiyorum çünkü nokta nokta....?" Okan gülerek yanıtladı: "Seks..." Abbas Güçlü tuzak soruyu sormakta gecikmedi: "Hakkı Devrim ile beraber program yapıyorum, çünkü..." Okan tam klasik yanıtı verecekti ki, tuzağın farkına vardı. Boğaziçi Üniversitesi'nin toplantı salonu o anda kahkahaya boğuldu. Zira "Makina" ilk kez teklemişti!..

Bu arada iki haftadır "Genç Bakış"ta dikkatimi çeken bir gariplik var. Geçen hafta bir genç, Kenan Evren'e "Çemberimde Gül Oya dizisinde anlatılanlar geçek mi?" diye sorduğu anda dizinin görüntüleri ekrana geldi. "Tesadüf" ya da "rejinin iyi hazırlanması" olarak yorumladım. Ama bu hafta bir öğrenci kalkıp da, Okan Bayülgen'e Banu Alkan hakkında bir soru yönelttiğinde hemen Afrodit'in "Televizyon Makinası"na konuk olduğu görüntüler "şak" diye ekrana gelince "Bu kadar tesadüf de çok" dedim. Bazı sorular "danışıklı" olmasın sakın?

Uca şakalandı
tv8'de Yavuz Seçkin'in sunduğu "Joker" programının bu haftaki kurbanı Metin Uca oldu. Bursa'daki fuarda kitabını imzalayan Uca kendisini yerel TV'lerden birinin muhabiri olarak tanıtan "Joker" programı ekibinden birinin sorularını yanıtlarken, yine "Kurtlar Vadisi"ni kıyasıya eleştirdi. Ancak Uca birden karşısında Polat Alemdar'ı gördü. Büyük şok yaşayan Uca'nın gördüğü ise dizide Polat'ı canlandıran Necati Şaşmaz'a ikizi kadar benzeyen Korhan Yıldız'dı. Bu ilginç şakanın da yer aldığı "Joker" yarın akşamı 23.30'da tv8 ekranlarında olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR