Türk mucitleri yabancı ‘melek’lerle buluşturacak

Haberin Devamı

TEB, ‘zenginleri’ ikna edip, fikirlerini hayata geçirmekte zorlanan mucitlere para vermeye ikna veriyordu. Banka, girişimcinin önünü açan bu uygulamayı şimdi yurtdışına taşımaya ve oradan kaynak sağlamaya hazırlanıyor.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Türk mucitleri dünya zenginleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Daha önce Türk milyonerlerle fikri olan girişimcileri ‘Melek Yatırımcı Platformu’nda buluşturan TEB, şimdi çıtayı bir ‘tık’ daha yükseltiyor ve dünyadaki melek yatırımcıları sermaye bekleyen Türk girişimcilerle buluşturuyor. ‘Özel Melek Yatırım Platformu’ ile BNP çatısı altındaki diğer ülkelere de örnek olan TEB’in kapısını çalanların sayısı ise her geçen gün daha çok artıyor. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Dünyadaki melek yatırımcıları sermaye bekleyen girişimciler ile buluşturacağız. TEB Özel Melek Yatırım Platformu’nun know how’ını ihraç etmenin altyapısını hazırlıyoruz” dedi.

Paralar mevduatta

Mendi’nin verdiği bilgilere göre ‘özel bankacılık’ hizmeti alan zenginler varlıklarını daha çok mevduatta tutuyor. Ancak son yıllarda faizlerde yaşanan hızlı düşüş zengin yatırımcıları daha cesur davranmaya itti. Portföylerde yüzde 70’lere kadar gerileyen mevduat belirsizliklerin artmasıyla yeniden yüzde 80’lere kadar yükseldi. Parası olan yatırımcılarla fikri olan girişimcileri buluşturan ‘Özel Melek Yatırım Platformu’nun bu noktada çok önemli bir aracılık rolü üstlendiğini anlatan Gökhan Mendi, “Özel bankacılık müşterilerinin aslında kendileri de birer girişimci. Hem yeni girişimcilere mentorluk, danışmanlık yapıyor onlara yol gösteriyorlar hem de teknolojiyi ve yeni gelişmeleri yakından izliyorlar. Bazı şirketlerin Ar-Ge bölümleri de start-up yatırımlarla ilgileniyor” değerlendirmesini de yaptı.
Türk mucitleri yabancı ‘melek’lerle buluşturacak
Şu ana kadar TEB’in 11 özel bankacılık müşterisi ‘Melek Yatırımcı Sertifikası’nı alırken vitrinde 33 proje var. TEB’de nihai hedef ise 2 sene içinde 500 start-up girişimciyi özel bankacılık müşterileriyle buluşturmak .

Yurtdışından ev alıyor

TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, özel bankacılık müşterilerinin ‘portföy’ hariç yatırımlarının sorulması üzerine “Yurtdışında otel, gayrimenkul ve şarap bağı almak istiyorlar. Ağırlıklı olarak İngiltere, Fransa ve ABD’ye gayrimenkul yatırımı yapmak istiyorlar. Bir de sanat yatırımı revaçta” dedi.

Üçüncü çeyrek zor geçer

Gökhan Mendi, bu yıl ilk çeyreğin beklenenden iyi geçtiğini, ikinci çeyreğinde fena gitmediğine işaret ederek “Yaz, Ramazan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin olduğu üçüncü çeyrek zor olabilir. Ama dördüncü çeyrekte toparlanırız. Negatif bir dalgalanma beklemiyoruz.” diye konuştu.

Yelken ve tenisi destekliyor

TEB Özel’in desteğiyle bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Türkiye’nin en uzun Yelken Kış TrofesiThe Marmara BAYK KIŞ TROFESİ Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü tarafından gerçekleştiriliyor. TEB Özel, 2012 yılında, The Marmara BAYK Kış Trofesi sponsorluğuyla birlikte yelken alanındaki etkinliğini artırıyor.

En çok milyoner Anadolu’dan çıkıyor

Gökhan Mendi, son yıllarda en hızlı milyoner artışının Anadolu’dan geldiğini söyledi. TEB Özel’in 2 yıldır sektörden hızlı büyüdüğünü ve 10 bine yakın özel bankacılık müşterileri olduğunu kaydeden Mendi, “Geçen sene özel bankacılık müşteri adedimizi yüzde 20 büyüttük. Bu sene hedef yüzde 25. Varlık büyüklüğündeki büyüme hedefimiz ise yüzde 35-40. Gelirlerimizi de yüzde 54 büyütme hedefimiz var” bilgisini verdi.

DİĞER YENİ YAZILAR