Ayten Alpman sahiden bir başka

Haberin Devamı

Uçuk seçim vaatleriyle, felaket senaryolarıyla ve medyadaki kayıkçı kavgalarıyla bunaldığımız şu sıcak yaz günlerinde belki en hayırlısı, yine sanata sığınmak...

Güzel bir tutkunun peşinden inançla giden, onu gerçekleştirmek için uğraşan sanatçılara hayranlık duymak...

Bu hayranlığı bugünlerde müzik adamı Hakan Eren için duyduğumu söylemek isterim.

O ve dostları, popüler müziğimizin efsanevi yorumcusunun yeni çıkan albümü “Bir Başkadır Ayten Alpman”ı dört buçuk yıllık bir çabayla hazırlamışlar.

Kim bilir kaç yorucu gün, kaç uykusuz gece, hayal kırıklığı ve toparlanıp yeniden başlama...

Kaliteli yapımlar üretecek gücü ve morali kalmamış müzik sektörümüzde kim bilir nasıl kahramanca bir mücadele...

***

“Bu albümün Türk popuna yeni bir soluk getireceğine yürekten inanıyorum” diyor Hakan Eren: “Yaşayan en büyük yorumculardan biri bu albümle tekrar aramıza dönüyor. Bunun keyfini çıkarın lütfen.”

Ayten Alpman ise “Bu albüm projesini Sevgili Hakan Eren ilk getirdiğinde ben çoktan yeni bir albüm sayfasını kapatmıştım” diyor: “Biraz da korkmuştum. Herkesin bildiği ve sevdiği şarkıları okumak beni ürkütmüştü...”

Ama sonuçta tek kelimeyle muhteşem bir albüm çıkmış ortaya. Nefis düzenlemeler ve Ayten Alpman’ın kimselere benzemeyen o karizmatik yorumu...

Eşlik eden üst düzey bir müzisyenler topluluğu sonra; Kamil Özler’den Erdem Sökmen’e, İmer Demirer’den Sadun Ersönmez’e...

Projenin yönetmenliğini Müfit Bayraşa, danışmanlığını da Fikret Şenes üstlenmiş. Ayrıca, Cengiz Dikbaş’ın fotoğrafları ve Ömer Ozan Erdoğan’ın kapak tasarımı da son derece güzel. Albüm satın alan kaliteli müzikseverlerin gözünde kapak tasarımları her zaman önemlidir.

Değerli sanatçı Halit Ergenç de güzel sesiyle “Arkadaş” şarkısındaki düete katılıyor.

Bütün bu isimler, Ayten Alpman’ın büyüleyici dünyasını yaratmak için el birliğiyle çalışmış ve başarılı olmuşlar...

“Seninleyim”, “Yaz Yağmuru”, “Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var”, “Erkekler Ağlamaz” ya da “Sen Benim Şarkılarımsın” gibi eserleri onun sesinden dinlemek, küresel ısınma kurbanı ruhunuzu serinletecek.

DİĞER YENİ YAZILAR