Dünyanın en renkli şehri Bangkok

Bangkok’ta başta ulaşım olmak üzere her şeyin çok uygun fiyatlı, insanların güler yüzlü ve yardımsever olduğunu hemen belirtmeliyim. Bu iki özelliği nedeni ile şehrin her yerini kolaylıkla bulabildim ve çok keyifli günler geçirdim.

Bangkok’ta Chaophraya nehri kıyısında bulunan otelim şehrin merkezinde yer alıyordu. Resepsiyondan aldığım harita ve resepsiyon görevlisinin harita üzerindeki tarifleri ile her yeri elimle koymuş gibi kolayca buldum.

Dünyanın en renkli şehri Bangkok

Kentte gezip görülecek çok şey var ama benim özellikle bir kaç önerim olacak. Yüzer market hayatınızda göreceğiniz en ilginç yerlerden biri. Şehre biraz mesafesi var ama gittiğinize kesinlikle değecek. Ayrıca yazımda listelediğim tapınakları mutlaka görmelisiniz çünkü onlar da eşi benzeri bulunmayan yapılar. Bangkok’da sadece meyve yiyerek bile yaşayabilirsiniz çünkü her yerde bir çok taze meyve satılıyor. Uzakdoğu denildiğinde akla ilk gelen kentlerden biri Bangkok. Aynı zamanda Tayland'ın en büyük, kalabalık şehri ve başkenti. Kent, Chao Phraya Nehrinin doğu yakasında, Tayland Körfezi'nin yanında 1782 yılında Kral I. Rama tarafından kurmuş. Bugün artık Güneydoğu Asya'nın en hareketli kentlerinden biri. Oldukça kalabalık nüfusuna rağmen dünyanın her ülkesinden insanın akınına uğrayan kent turistik açıdan da popüler. Kentin adı Taycada da Melekler Şehri olarak anılıyor. Kentte bulunan binlerce ve rengarenk tapınak belki de insanda bu duyguyu uyandırılor olabilir. Bangkok’de neredeyse adım başı karşınıza çıkan tapınaklarda dua edebiliriniz. Günün her saati ciddi bir hareketlilik yaşanan Bangkok’da dışarıdan gelenler için karmaşa gibi görünen bir düzen hakim. Bunu kentte bir süre kalınca anlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Dünyanın en renkli şehri Bangkok

İlk bakışta insanı iten kendine has kokuları, turuncu giysileri ile rahipleri, kanallarda gezen tekneleri ile Bangkok görülmeye değer.

BANGKOK’TA GEZİP GÖRÜLECEK YERLER

Nehir turu

Nehir üzerinde yapacağınız bir gezi size Bangkok’un en önemli manzaralarını farklı bir atmosferde tatma imkânı tanıyacak. Bu ilginizi çekiyorsa, bir adım ileriye taşıyıp akşam yemeğinizi de yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tayland yemekleri

Bangkok’ta Tayland mutfağının tüm örnekleri var. Özellikle kurutulmuş değil taze bitki ve baharat kullanımıyla ünlü olan Tayland mutfağı Khanom Chin adı verilen pirinç makarnasından Tom Yam Kung adındaki karides ve çeşitli otlar içeren çorba türüne, kızarmış böceklere kadar birçok ilginç örneği içinde barındırıyor.

Dünyanın en renkli şehri Bangkok

Gece hayatı

Bangkok’un canlılığıyla ünlü gece hayatında her zevke uygun bir şey bulmak mümkün; en çılgın gösterilerden en zarif mekânlara, canlı müzikten gece alışverişine kadar her ne olursa olsun, burada bulmamanız çok zor. Patpong ve Sukhumvit gibi turistlerin yoğun olduğu bölgeler çok canlı.

Egzotik lezzetler

Tayland acı, ekşi, tatlı, baharatlı yiyeceklerle, deniz ürünleri, egzotik meyveler, sos ve çeşni ile anılıyor. Bu mutfakta kırmızı biber, nane, misket limonu, yer fıstığı, Hindistan cevizi başta olmak üzere bu gibi tatların karışımından oluşan farklı lezzetler sunuluyor. Denemenizde fayda var.

Dünyanın en renkli şehri Bangkok

KENTİN ÖNEMLİ TAPINAKLARI

Haberin Devamı

Grand Palas:

Duvar resimlerine ilgi duyuyorsanız mutlaka görün.

What Pho :

46 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğinde olan Budha heykeli görülmeye değer.

What Arun:

Yüksek ve dik basamaklı bu tapınak size eşsiz bir Bangkok manzarası da sunacak. Mutlaka çıkın.

Golden Mount

Bu tapınağa gün batımında gidin. Manzara sizi büyüleyecek.

Golden Budha:

Değeri 190 milyon dolar olan ve 5.5 ton altından yapılmış bu Buda çok etkileyici.

Yüzer pazar

Bangkok’a 100 kilometre uzakta bulunan bu pazar görülmesi gereken bir yer. Bangkok’a gidip de bu pazarı görmezseniz kenti gördüm demek gerçekten mümkün değil. Yüzer çarşıyı mutlaka görün.

DİĞER YENİ YAZILAR