Orta Çağ’a yolculuk

Deniz, tarih ve doğanın yanı sıra, konfor, medeniyet ve kalite arıyorsanız Adriyatik Denizi’nde harika bir tatil önerim var: Dubrovnik.

Hırvatistan’ın güneyinde bulunan Dubrovnik, Adriyatik sahilinde, deniz, doğa ve tarihi güzelliğini, bugün ile buluşturan bir kent. Eski adı Ragusa, “Hırvatların ülkesi” anlamına geliyor. Dubrovnik ismini sonradan şehrin etrafında bulunan ve bir çeşit meşe ağacı olan Dubrava isimli ağaçlar nedeni ile almış.

Orta Çağ’a yolculuk

Tarihi yaşatan kent

Dubrovnik, Orta çağa ait tarihsel eserleri ile ünlü kentlerden biri. Tarih boyunca birçok savaş geçirmiş, ancak 1991’deki bağımsızlık savaşı sırasında kentin tarihi dokusu da çok hasar görmüş. UNESCO’nun koruması altında olan kent, UNESCO desteği ile öyle iyi bir restorasyondan geçmiş ki, tarihi kent neredeyse yeniden kurulmuş. Turizm açısında başarısının nedeni konuk ettiği turistlere gösterdiği güler yüz, konfor, hemen her gün karşılaşacağınız birbirinden ilginç ve keyifli etkinlikler. Kent tertemiz. Trafik kurallarına herkes uyuyor.

Haberin Devamı

Kentin simgeleri

Dubrovnik’in dört ana bölgeden oluştuğunu söyleyebilirim. Limanın olduğu bölge Gruz, Lapad ve Babin Kuk, otellerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler. Dubrovnik’i tanımak isteyenler için en önemli bölge Stari Grad diye bilinen eski şehir. Dubrovnik’in gezilecek en önemli yeri elbette tarihi kalesi. Ücret ödeyerek, Dubrovnik’e karakteristik görünümünü veren surlar üzerinde gezebiliyorsunuz. Surları gezmenizi kesinlikle tavsiye ederim çünkü buradan muhteşem manzaralarıyla Dubrovnik kıyılarını izleyebiliyorsunuz.

Yemek konaklama alışveriş

Dubrovnik’te pizza ve makarna tercih edebileceğiniz başarılı lezzetler arasında. Gezdiğiniz hemen her yerde lavanta torbaları göreceksiniz. Çünkü yakın bölgelerde lavanta tarlaları var. Mandalina reçeli ve zeytin ürünleri bu tür alışverişler için ideal. Konaklama açısından denize kıyısı olan beş yıldızlı otellerin yanı sıra eski kente yakın pansiyonlar ve üç yıldızlı otelleri de tercih edebilirsiniz.

Gezilecek yerler

Lokrum Adası: Ploce Kapısının bulunduğu limandan adaya sürekli seferler var, tekne ile on dakikada gidiliyor. Adada bir göl ve manastır var. Buradan denize de girilebiliyor.
ST. Blaise Kilisesi: 1715’te inşa edilmiş olan bu kilisenin mermer işlemeleri görülmeye değer. Dubrovnik’in en önemli dini mekanlarından biri.
Franciscan Manastırı: 13. yüzyılda inşa edilmiş. Gotik ve Rönesans etkilerinin hâkim olduğu bir yapı. İçerisinde dünyanın en eski eczanesine ait objeler bulunan bir müze ve 70.000’den fazla kitaba sahip bir kütüphane bulunuyor.
Bavulunuzda bulunsun
Dinamik renk birliktelikleriyle yazın enerjisini yansıtan Arena mayo.
Sportive mağazalarında satışa sunulan, hızlı kuruma teknolojisinin yanı sıra farklı renk seçenekleriyle de dikkat çeken Arena mayo şort.
Adriyatik’in incisi Dubrovnik’te denizin tadını çıkartmak isteyenler için Arena markalı yüzücü gözlüğü.
Pamuklu kumaşıyla konfor sunan Sportive markalı tişört.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR