Kiralık Aşk’ta Neriman dürüstlüğüyle sevildi

Kiralık Aşk’ta Neriman dürüstlüğüyle sevildi

Kiralık Aşk dizisinde Nergis Kumbasar’ın canlandırdığı Neriman karakteri müthiş. Kesinlikle dizinin aksiyon ayağını o sağlıyor. Dizide ne zaman işler sıkıcı olmaya başlasa devreye Neriman giriyor ve bir anda hareketlilik başlıyor. Abartılı tepkileri, yer yer karikatüre kaçan oyunuyla normalde eleştirebileceğimiz Neriman karakteri hepimize sempatik geliyor. Peki, Neriman tüm bunlara rağmen neden sempatik? Çünkü doğruları söylüyor. Hepimizin içindeki kötüyle bizi komedi yoluyla yüzleştiriyor. Aslında insanlara çok ciddi laf sokuyor. Ama bunu yaparken yüzüne takındığı gülümsemesi ya da abartılı tepkileriyle “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” diyor. Mizahın gücünü kullanıyor ve tabii ki anlayan anlıyor.

Hilmi’ye benziyor

Neriman ne zaman sıkılsa kocasına “Bana başkalarının başına gelen kötü şeyleri anlat. Benden daha kötü durumda olanları duymak beni rahatlatıyor” diyor. Baksanıza koca insanlığın bir özeti değil mi bu? Hepimiz bu bencillikle yaşamıyor muyuz? Ama dışarıya ve kendimize karşı Neriman kadar dürüst davranmıyoruz. Neriman birilerine iyilik yapıyormuş gibi gözükse de, aslında hepsinin altında kendi çıkarına bir şey var. Yani sonucu kendisine yaramayacak hiçbir şey için parmağını kaldırmıyor. Yaptığı tüm iyilikleri de “Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez” düşüncesiyle hayata geçiriyor. Tıpkı insanoğlu gibi... Kısaca Neriman dizinin en dürüst karakteri... Onu o yüzden seviyoruz. Bir de bana fazlasıyla sevdiğimiz başka bir karakteri hatırlatıyor. Kardeş Payı dizisinin Hilmi’sini hatırlar mısınız? Neriman onun kadın hali... Aynı kodları taşıyor. Hilmi’de çok sevilmişti. Çünkü o da görgüsüzlüğümüzün, bencilliğimizin ekrandaki resmiydi ama komikti.

Haberin Devamı

Seren Şirince’ye takoz lazım!

Kiralık Aşk’ta Neriman dürüstlüğüyle sevildi

İlişki Durumu Karışık dizisinin ikinci bölümü beni hayal kırıklığına uğrattı. Çok yoğun çalıştıklarını ve bölümü son anda yayına yetiştirdiklerini duydum ama bazı sahneler sektör tabiriyle “Yapıştır, geç” gibi çekilmişti. Özellikle düğün ve balayı sahneleri bölümün en önemli sahneleriydi. Ama iki kliple geçiştirildi. Oysa farklılıklar, komedi, aşk ve çatışma bu sahnelerde gizli olmalıydı. Biz bu iki sahnedeki duyguya girmeliydik. Dizinin hafta sonu için reytingleri iyi gidiyor. Sıcak bir iş ama daha fazla özeni hak ediyor. Bir de küçük bir öneri. Ayşegül’e hayat veren Seren Şirince’nin boyu Can’a canlandıran Berk Oktay’dan çok kısa. İkisi yan yana geldiklerinde çok ciddi bir boy farkı söz konusu. Bu normalde sorun değil ama yakın sahneleri çekildiğinde, özellikle bakışmalarda duygu geçişinde sorun yaratıyor. Dizi birbirine iyi bakan çiftlerin aşkı izleyiciye hissettirme sanatıdır. Ama Ayşegül ve Can arasındaki boy farkı buna engel oluyor. O nedenle bakışma sahnelerinde Seren Şirince takoz kullanırsa bakışları eşitlenebilir. Aksi taktirde Berk Ayşegül’ün bakışmalarında o tutkuyu hissedemeyeceğiz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR