İkizler Memo-Can iyi başladı

Erler Film-Türker İnanoğlu’nun yapımcılığını, Özlem Atasoy’un senaristliğini, Ahmet Yurdakul’un senaryo danışmanlığını, Murat Evgin’in müziklerini, Erol Özlevi’nin yönetmenliğini üstlendiği İkizler Memo-Can cumartesi akşamı Kanal D’de başladı.

İkizler Memo-Can iyi başladı

Nehir Erdoğan, Özgürcan Çevik, Emir Berke Zincidi, Burak Hakkı, Tuğba Çınar’ın başrollerini paylaştığı dizi, Tüm Kişiler’de yüksek bir reytingle açılış yaptı. Hikaye bildik ama samimi. İkiz olan Mert ve Can AVM’deyken Mert kaçırılır. Onun kaçırılması ailesini dağıtır. Mert kağıt toplayıcısı olan Melek’in eline gelince hayatı tamamen değişir. İkizler ayrılır. Can zengin ailesinin yanında büyür. Annesi yoktur ama babası ve dedesiyle yaşar. Zengindir, her şeyi vardır ama annesizliği yaşar. Memo ise gecekonduda ama mutlu bir çocuk olarak büyür. Çünkü annesi bildiği Melek, dayısı Osman ve ninesi onu sevgi konusunda zengin büyütmüştür. 8 aylıkken ayrılan bu iki çocuk 11 yaşında tekrar karşılaşır ve yer değiştirirler. Ben ilk bölümü izlerken vaktin nasıl geçtiğini anlamadım. Dizi, komedi dozunu biraz daha yükseltirse Yeni Gelin ve Kalk Gidelim’in kitlesini çeker.

Haberin Devamı

Aşk Olsun hem sitem ediyor, hem kahkaha attırıyor

Gazeteci Demet Cengiz’in ‘Aşk Seni Bulur’ kitabı İnkılap Yayınevi’nden çıkmış ve kısa sürede çok satanlar listesine girmişti. Ben Demet’in samimi dilini seviyorum. O nedenle geçtiğimiz gün ikinci romanı ‘Aşk Olsun’un çıktığını duyunca soluğu hemen lansmanında aldım. İnsanlarla sohbet ederken bir yandan da kitabı okumaya başladım bile... Bu kez “Aşk olsun duadır, dervişlerin selamıdır ama aynı zamanda da sitemdir” diye söze başlamış Demet. Kitap oldukça akıcı ve kalbinize dokunan çok yer var. Ben özellikle Demet’in de arka kapak yazısı olarak yaptığı şu sözlere bayıldım: “Nerede o dağları delen adamlar? Çölleri geçenler? Kulelere tırmananlar? Cadıyı kovalayanlar? Kötü kalpli büyücüyü haklayanlar? Hadi, demiştim, bu öyküde esas kız kurtarsın esas oğlanı. Ne çok hendeğin vardı, aşılacak. Ne çok ejderhan vardı, dövüşülecek. Ne çok korkun vardı, kovulacak. Ne çok büyücün vardı, savaşılacak...” Aşk Olsun okunacaklar listenizde olsun. Sitemli sözler olsa kitapta kahkaha attığınız çok yer var.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR