Anne suç ve vicdan sorgusu yaptı

Anne suç ve vicdan sorgusu yaptı

Anne dizisinin ilk bölümünü izlediğimde onlarca karmaşık duygu arasında sıkışıp kalmış gibi hissetmiştim kendimi... Hem kızdım, hem sövdüm, hem utandım, hem de suça tanıklık ettim. Bu ülkede en hassas noktamız evlatken, Anne’nin de tutacağını zaten biliyordum. İlk bölüm eleştirimi yazmıştım. Ancak üçüncü bölümü izledikten sonra büyük bir takdiri de hak ettiğini düşünüyorum. Anne son bölümünde bizi suç ve vicdan kavramını irdeleyen bir yolculuğa çıkardı. Zeynep’in çaresizliğine, Gönül’ün geç kalmış anneliğine, Turna’nın bir aileye ait olma çabasına ve Ali’nin etik ve ahlak kavramını nasıl ezip geçtiğine şahit olduk. Bölüm su gibi akıp geçti. Beren Gökyıldız ve Cansu Dere o kadar iyi partner olmuşlar ki, anne-kız olmadıklarına inanmamak mümkün değil! Doğuran mı, vicdanlı olan mı anne bir kez daha düşündürdü bu bölüm. Sabah reytinglerde 10’un üzerinde alacağına emindim. Çünkü hiç sıkılmadan, aksamadan akan bir bölümdü. Sonuç yanıltmadı. Anne, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ı yerinden ederek zirveye yerleşti. Eğer bu tempoda devam ederlerse birincilikte otururlar. Ancak başka açılımlara girmek zorundalar! Aynı sorgulamayla devam ederlerse bir süre sonra yerlerini kaybederler.

Haberin Devamı

Hüseyin’i anlamak!

Hayat Şarkısı ekranın tartışmasız yüz akı dizilerinden biri! Geçen sezondan beri Cevher Ailesi’nin bireylerini tek tek yazdım. Ancak sıra Hüseyin’e hiç gelmemişti. Çünkü Hülya’sı, Kerim’i, Bayram’ı, Zeynep’i, Süheyla’sı hep gündemdeydi. Onu evde kimsenin görmediği gibi biz de çok zor gördük. Bu hafta ekrana gelen bölümde Hüseyin’in isyanını izledik. “Bir kere de dağınıklığımı sen topla. Aşık oldum” dedi Kerim’e. Ne acı değil mi? Birilerinin dağınıklığını toplarken onlara iyilik yaptım zannediyorsunuz ama kendinizi hem siz, hem de çevrenizdekiler unutuyor. O nedenle bu hafta Hüseyin’in isyanını çok net anladım! Tayanç Ayaydın, Hüseyin’i canlandırırken bize uzun süre Si notasını dinletti. Zaman zaman Fa notasını da gösterdi ama anlamadık. Bu hafta Do notasına bastığında anladık. Emeğine sağlık Tayanç Ayaydın geç oldu ama anladık!

Haberin Devamı

Aşk mı, vatan mı kazanacak?

Bu akşam ekranda büyük bir yarış var. Zira, Vatanım Sensin üçüncü bölümüyle Kanal D’de ekrana gelecek. Bugün 10 Kasım yani Atatürk’ün ölüm yıldönümü olduğu için özel bir Mustafa Kemal sahnesi de var. Tanıtımları tüylerimiz diken diken olarak izledik. Aynı zamanda bu akşam Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyükstün’ün başrollerini paylaştığı Cesur ve Güzel Star TV’de başlıyor. İki dizi arasında ciddi bir yarış olacağı aşikar! Fox TV’nin yeni dizisi Umuda Kelepçe Vurulmaz’da bu akşam ikinci bölümüyle bu yarışa katılacak. İlk bölüm reytingleri yüksek gelmemişti. Bu kadar zorlu bir günde sürpriz yapar mı bilinmez ama üç projede içerik olarak kuvvetli! Ancak zirve yarışı Vatanım Sensin ve Cesur ve Güzel arasında geçer. Bakalım seyirci aşkı mı, vatanı mı seçecek?

DİĞER YENİ YAZILAR