Valideçeşme’de neler oluyor?

Eskiden gezilecek yerlere sahip olan, sadece şehrin belli başlı bölgeleri varmış... Şimdilerde ise, neredeyse en ufak semtler bile, her çeşitten işletmelerle dolup taşmaya başladı. Geçtiğimiz hafta, Arnavutköy’ün aldığı halden bahsetmiştik. Son dönemin yükselen değerlerinden biri de, Akaretler Yokuşu’ndaki Vişnezade Mahallesi oldu. Halk arasındaki adıyla ‘Valideçeşme’...

Valideçeşme’de neler oluyor

Memlekette neresi yeni açılmış, nerede iyi yemek yenirmiş, hangi otel daha konforlu diye yazadururken, kendi mahallemin ne derece geliştiğini gözden kaçırmışım! Ben arabaya atlayıp uzaklaşırken, bir sürü yeni mekanın açıldığını görememişim.

- Güne sağlıkla başlamanın adresi; Blended... Mahallenin girişinde ufacık bir ‘Corner’ dükkan burası. Envai çeşit meyve suları tüketmek yerine, detoks amaçlı sebze suları tavsiye ediyorlar. Annelerimizin çocukken zorla yedirmeye çalıştığı faydalı ne varsa, onların pratik halleri... Üstelik çiğnerken yeterince parçalanmadıkları için, sebzeleri içebilmek, yemekten çok daha yararlı oluyormuş. Not: Evlere servis de yapıyorlar.

Haberin Devamı

- Semtin en yenilerinden Akali, butik, şirin bir kafe. Küçük metrekaresi, sokağa attığı masalarıyla, ahalinin sempatisini kazanmış durumda... Öğlen saatlerini hafif bir sandviç ile geçirmek isterseniz, biçilmiş kaftan. Beş çayı ya da kahve sohbeti için de ideal. Bazı günler, özel buluşma organizasyonları da yapıyorlar.

Valideçeşme’de neler oluyor

- Meyhanesi olmaz mı hiç? Hemen çeşmenin arka sokağında, Bordo ‘Eski Dostlar’ yer alıyor. Arada sırada tek gitarlı canlı müziklerin yapıldığı, tam demlenmelik bir nokta. Az mezeyle, taze balıkla, hoş sohbetle vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Yazarı, artisti, solisti, anlayacağınız her çeşit ünlüsü de eksik olmuyor mekanın... Birden bire çok tanıdık bir sesin, yan sandalyenizde yükseldiğine rastlayacağınız nadir yerlerden.

- Kulüplere de uzak değil mahalle... Hemen yürüme mesafesinde, geceyi tamamlayabileceğiniz birçok nokta var. Bunlar arasında başı çeken Limoncello... Hafta sonları DJ müzikleri yapılan mekanda, sahne performansları da sergileniyor. Çarşamba Özay, Perşembe Mert Davran, Pazar günleri ise Anıl program yapıyor. İşletmenin kaptan koltuğunda, kurtlarımızı döktüren Mehmet Davran’ın yer aldığını söylemeye gerek yok sanırım.

Haberin Devamı

- Daha da yetmedi derseniz, alternatif çok. Eğlenceye rakip, R&B müzik çalan Frame bölgede yer alıyor. Nargile sevenler için 10 Numara, Maçka Parkı’nın girişinde... Birkaç adım aşağıda Şairler Kahvesi, fal muhabbetine bekliyor. Taşlık Gazinosu, eski eğlence ruhunu yaşatıyor. Anlayacağınız semtte seçenek bol. Tercih size kalmış...

Valideçeşme’de neler oluyor

DİĞER YENİ YAZILAR