Cep yakar

Son zamanlarda merdiven altı canlı müzik sahneleri oldukça revaçta... ‘Merdiven altı’ dediysem de kalitesiz yerlerden bahsetmiyorum. Kimi şıklığıyla, kimi eğlencesiyle, kimi de kitlesiyle ön plana çıkıyor. Ticari olarak da mantıklı; hali hazırda var olan kafe ya da restoranlarının alt katlarını değerlendiriyorlar. İkinci bir kira derdi de olmuyor üstelik.

Bu tarz mekanlar arasındaki son tecrübemiz Carbon oldu. Nişantaşı’ndaki Grey’i bilirsiniz. Restoranın arka kısımlarından aşağı inip, mutfağı geçince, kutu kadar bir odaya çıkıyorsunuz. Ufak bir sahne, yetenekli genç müzisyenler... Servis personeli kibar, ortam eğlenceli. Müşteri portföyü de oldukça iyi bir tabakadan oluşuyor. İyi ailelerin genç nesilleri diyebiliriz.

Velhasıl mekan keyifli. Fakat hesap gelince biraz şaşırabiliyorsunuz. Onu da belirtmek lazım. Ortalama 600-700 liraya mal olması gereken hesaba biz bin lira ödedik. Hoş, küçücük dükkanı da başka türlü çeviremezlerdi herhalde! Ekonomik olarak aldıkları bu karar, misafirlerin cebini yakıyor biraz. Tabii her kulübün kendine göre kuralları vardır da, hazırlıklı gitmek gerek.

Haberin Devamı

Hayata sarıl!

Bir proje okudum bu hafta. Ve bugüne kadar habersiz olmaktan rahatsızlık duyduğumu bile söyleyebilirim. Hayata Sarıl Lokantası adıyla bir restoran açılmış. Mekan, ‘Hayata Sarıl Derneği’nin ilk projesi. Maksat, sokakta yaşayan ve toplumda yer bulmakta zorlanan insanlara kol kanat germek. Anladığım kadarıyla, fırınlardaki ‘Askıda Ekmek’ tabirinin yemekli hali... Bu da yetmemiş, ihtiyaç sahibine psikolojik destek verecek sistemi de kurmuşlar.

Dilerseniz yerlerine gidip yardımda bulunabilirsiniz. Fakat bir yol daha açmışlar. The House Hotel Karaköy de el vermiş bu hayır işine... Otelin terasındaki Kasa Roof Lounge içinde birlikte yemek yapacaklarmış. Destek vermek isteyenler 6 Şubat günü ziyaret edebilir. O akşam hayırlı işe iştirak edenlere, The House Hotel Cappadocia’da 2 gece konaklama hediye edilecekmiş. Elbette ki bağış yaparsanız. Gelin bir işin ucundan da bizler tutalım.

Havadisler
- Levent Hyatt Centric Hotel’in içine Lassiette İstanbul açıldı. Eskiden Cipriani’nin olduğu adres... Mekanda her perşembe günü ‘Dinner Party’ konsepti düzenliyorlar. Bu gecelerde Güvenç Dağüstün ve Burçin Büke sahne alacak.

- 6 Şubat akşamı, Arnavutköy’de ‘Elixir House 2. Floor’ adında yeni bir mekan açılıyor. Müzikleri Tarık Koray ve Mehmet Koçan üstlenmiş. Ayrıca saat 22.00’dan sonra, Danna Lesse’nin canlı performansı olacak.

- Kasap Döner, malumunuz hamburgere karşı savaş açmasıyla ünlenmişti. Bunun gibi değişik hareketleri vardı zaten ama son kararları ‘Bitcoin’ ile de ödeme kabul etmek olmuş. Takdir mi edersiniz, güler misiniz, o da size kalmış.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR