Çarşı genişliyor

Çarşı genişliyorBeşiktaş‘ın meyhanelerle dolup taştığını bilirsiniz. Özellikle ‘Çarşı‘ merkezinde onlarca balıkçı vardır. Bu durumun iyi tarafları olduğu kadar, kötü yanları da var elbette. Uzun süredir, balık pazarının arkasındaki mekanlardan şikayetimi dile getiriyorum. Senelerdir bölgede olmalarından mıdır bilemem; hizmette büyük kusurlar eder oldular! (İşlerini garanti altında hissediyorlar herhalde!) Karman çorman masa düzenleri, bir an önce paranızı alıp sizi yollamak ister gibi tavırları, artık kabak tadı vermeye başlamıştı. İsim isim saymanın anlamı yok ama; yoldan zorla turist çevirmeye çalışanları da görmüşsünüzdür mutlaka... Anlayacağınız, özel hissetmeyi bırakın bir kenara, kendinizi rahat bile hissedemediğiniz yerler halini aldılar.

Bunlara benzer şikayetler, Beşiktaş‘ta balık keyfini bitirir mi? Tabii ki hayır! Sadece adresler değişmeye başladı. Bu değişime uygun, son favorimiz ise; Hayat Memat... Sorun sarmalı halini almış bölgeden münferit bir ara sokakta, kendi halindeki keyif köşesi... ‘Buyur abi, gel ablacım’ diye, kolunuza yapışılmayan bir semt meyhanesi. Şimdiden müdavimler edinmiş bile... Zaten yol üstünde karşınıza hemen çıkabilecek bir sokakta değil. Gide gele, sizi onca zaman zevk alarak gittiğimizi sandığımız mekanlardan soğutuyor. Mezeleri taze... Fabrika usulü tabaklar atmıyorlar önünüze. Fasıl ekibi de var. Ama masa masa dolaşıp, rahatsızlık veren cinsten değil! Nihayet, ‘Beşiktaş‘a tekrar inmemizi sağlayacak, sıcak bir nokta yaratmışlar’ diyebiliriz.

Haberin Devamı

Çarşı genişliyor

‘Akın’a tam gaz devam

Hazır şikayetlerimizden bahsetmişken; bunların Beşiktaş‘la sınırlı olduğunu sanmayalım. İstabul’un her yerinde, kendinden soğutan bir sürü restoran var elbette. İş meyhaneleri konuşmaya gelince, mutsuz olduğumuz her yerden kaçıp gittiğimiz bir tek adres geliyor aklıma; Akın Balık... Benim bildiğim, en az 10 senedir Karaköy’ün en popüler balıkçısı olarak hizmet veriyor. Geçmişten miras müzikleri, tercih ederseniz sohbete de uygun sakinliği, yıllardır ayakta kalmasının en özel sebepleri.

Gel gelelim bu sezon, mekanın bahçesiyle alakalı ‘yıkıldı‘ dedikoduları çıkmıştı. Hoş, açık alanında yıkılabilecek bir yapı da yoktu ya, neyse... ‘Devam ediyor mu?’, ‘etmiyor mu?’ diye konuşulurken, işin aslını bir kez de biz duyuralım istedim. Akın, aynı adresinde hizmet vermeye devam ediyor. Dedikodulara rağmen, işleri gayet iyi olan mekan için, akıllara ‘tam gaz devam ediyor’ demekten başka cümle gelmiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR