ÖNCEKİ gün F.Bahçe-Trabzon, dün de Beşiktaş G.Saray... Süper Final’in 2 maçında da 2 süper karşılaşma izledik. Beşiktaş’ın aradaki puan farkını kapatması için kesinlikle bu maçı kazanması gerekiyordu. Beşiktaş bu hırs ve istekle maça başladı. Ama başta Fernandes olmak üzere Quaresma, Mustafa Pektemek, Holosko gibi oyuncular bekleneni vermekten çok uzak olunca istenen 3 puan da gelmedi.
-F.BAHÇE’NİN önceki gün kazanmasıyla dünkü maça daha stresli ve gergin çıkması beklenen G.Saray, tam aksine son derece sakin ve rahattı. Kendi futbollarını oynadılar. G.Saray daha çok hücum ediyor gibi görünüyordu ama golleri kaçıran Beşiktaş’tı. Önce Mustafa, sonra Fernandes, sonra da Holosko mutlak gol fırsatlarından yararlanamadılar ve Melo’nun ayağından G.Saray’ın golü geldi. Ancak golü atan Melo net bir şekilde ofsayttı. Yardımcı Baki Tuncay Akkın çok açık pozisyonu nasıl görmedi, inanılır gibi değil.
PEKTEMEK YALNIZDI
-GOLDEN sonra Beşiktaş şuursuzca saldırıyor, G.Saray çok sakin bir şekilde pas yapıyordu. Mustafa Pektemek’in yardımına gelen hiçbir futbolcu yoktu desek kesinlikle abartmış olmayız. Mustafa’ya pas atıyorlar, sonra Mustafa ne yapacak diye seyrediyorlar. Beşiktaş’ın çok şeyler beklediği Fernandes’in ne kendisine ne de takımına faydası oldu.
-Q7, Simao, Fernandes, Holosko Beşiktaş’ın yabancıları. Hiçbiri vasatı aşamadı. Beşiktaş’ın gol çabaları ve şansları ise Muslera’nın elinde bitti. Rüştü yediği 2. golde hatalıydı. Ama bu arada Aydın’ın mükemmel gol vuruşunun da hakkını vermek lazım. Her iki takımın futbolcuları da normal futbol kurallarının dışına çıkmadan kasıtlı sertlik yapmadılar. Fauller futbolun içinde olan faullerdi.
-ÖZETLE G.Saray İnönü’de Beşiktaş’tan çok daha akıllı, sakin oynayarak kazandı. Zaten bu 3 puan da sakin ve akıllı oyunun karşılığıydı.
-HAKEM Hüseyin Göçek’e gelince; ofsayt golün faturasını kesinlikle ona kesmiyorum. Ama kendisi son derece kötü bir günündeydi ve çok kötü bir maç yönetti.
Mücadele ‘süper’ gol ofsayt
Haberin Devamı

