1 trilyona 1 yumurta!

Ama ne yumurta! Altından da pahalı. Uranyumdan da! Arabanın dikiz aynasındaki kör nokta gibi görünmez tarafa geldi. Atlandı gitti...

Haberin Devamı

Ama ne yumurta! Altından da pahalı. Uranyumdan da! Arabanın dikiz aynasındaki kör nokta gibi görünmez tarafa geldi. Atlandı gitti.

Kemal Abi sen ne diyorsun?

Altı üstü 2 koli yumurta!

Diyorsun.

Kemal Abi, sen koskoca Meclis'in koskoca kürsüsünde, koskoca "üçüncü gensoru sırasında" kendi öz oğlunun yumurta şirketini küçümsüyorsun. Milli servete dudak büküyorsun.

CHP'lilere kız. Bağır.

Onlara şerefsiz de...

Fakat kendi öz oğlunun şirketinin gücünü küçümseme! Yumurtasına kara çalma. Kalkıp Meclis kürsüsünden "Yapıştılar 2 koli yumurtaya... Altı üstü 2 koli yumurta... Benim oğlumun şirketi ilk 100'e mi girmiş... İlk 500'e mi girmiş... Hepsi hepsi iki koli yumurta..." diyerek öz oğlun Abdullah Unakıtan'ın sadece TV reklamları için 250 bin dolar ödediği ürününü küçümseme.

***


Siz koskoca bakansınız.

Vergi daireleri size bağlı.

Açın telefonu sorun.

Bu AB Gıda şirketinin İstanbul'da kayıtlı olduğu vergi dairesine bildirdiği beyannameye göre 2005 yılındaki faaliyet cirosu tamı tamına 22 milyon 163 bin Yeni Türk Lirası'dır. Eski parayla tamı tamına 22 trilyon 163 milyar liradır.

Hepsi 2 karton diyorsunuz.

Bir kartonda 12 yumurta.

İki kartonda 24 yumurta.

1 trilyona 1 yumurta.

Bu ne acayip yumurta!

Sayın Bakanımız, oğlunuzun yumurta şirketi geçen yılın 12 aylık döneminde vergi dairesine 12 beyanname vermiş. Ve devlete "sıfır KDV" bile ödememiş. Aksine 12 ayın sonunda 555 bin YTL (555 milyar lira) KDV iadesi almış. Sayın Bakanımız siz CHP'lilere kızın, bağırın, hakaret edin ama bizi kandırmayın.

İşte eski bakan da açıkladı.

Sadece ben mi oturuyorum!

Demiştiniz.

Benden önceki bakan Zekeriya Temizel de "lojmanda oturuyordu, ona niçin ses çıkartmadınız?" diye CHP'lilere ne güzel de laf oturttunuz.

***


Fakat Sayın Bakanımız!

Eski Bakan Zekeriya Temizel, Ben bakan olmadan önce Maliye'nin bir üst düzey çalışanı olarak o lojmanda oturdum. Milletvekili olunca ve bakan olarak atanınca lojmandan çıktım" diye yazdı.

Sizi zor duruma düşürdü.

Halkı kandırdığınızı yazdı.

Ayrıca siz ve sizin partiniz iktidara gelince; "Biz milletvekilleri, bakanlar, başbakan dahil hepimiz lojmanlarda oturmayacağız, halkın arasında oturacağız" diye gösteri yaptınız. Şirin gözüktünüz. Şimdi siz; açık ve kapalı yüzme havuzlu, fitness center'lı, etrafı çevrili, özel korumalı, her birinin değeri 400 milyar lira olan 2 lojmanı kullanıyorsunuz. Birinde kendiniz oturuyor, diğerini de yakın akraba ve dostlarınıza "Ankara seyahatlerinde kullansınlar" diye tahsis ediyorsunuz. Bunların aidatlarını, giderlerini de devlete ödetiyorsunuz.

Gensoru verildi.

Bunlar dile getirildi.

10 gün dolacak.

Siz hâlâ o 2 lojmanın 2'sini de emrinizde tutuyorsunuz. Ve milli ekonominin milli değeri 22 trilyon cirolu yumurta şirketini; "2 koli yumurta..." diye küçümsüyorsunuz.

DİĞER YENİ YAZILAR