Yapılandırma dönemi bitti, ödeme dönemi başladı!

7326 Sayılı kanun kapsamında yapılandırmanızın bozulmaması için ilk iki taksitin kesintisiz bir şekilde ödenmiş olması gerekiyor.

 Yapılandırma dönemi bitti, ödeme dönemi başladı

2020 ve 2021 yılı Kamu alacakları yönünden yapılandırma yılları olarak tarihe adını yazdırmış durumda. Öyle ki pandeminin etkisi bireysel, kurumsal ve kamuyu da vurmuş durumda. 2020 Yılında çıkarılan yapılandırma, ülke genelinde pandeminin oluşturmuş olduğu belirsizlikten verimsiz kanun olarak kaldı diyebiliriz. Hemen ardından getirilen 2021 yılı Nisan öncesini kapsayan ikinci bir yapılandırma ise herkese derin bir nefes aldırmış görünüyor. Peki yapılandırmamızı yaptık, şimdi ödeme zamanı geldi!

İLK TAKSİT SON ÖDEMESİ 30 KASIM 2021!

7326 Sayılı kanun kapsamında yapılandırmanızın bozulmaması için ilk iki taksitin kesintisiz bir şekilde ödenmiş olması gerekmektedir.
İlk iki taksiti düzenli olarak ödediyseniz sonraki taksitlerde bir yada iki defa atlama hakkınız olabilir. Ancak ilk iki taksitte böyle bir imkan bulunmuyor, hal böyle olunca yapılandırma fırsatından faydalananlar için kritik gün 30 Kasım 2021 diyebiliriz.

 İKİNCİ TAKSİT SON ÖDEMESİ 31 ARALIK 2021!
İlk taksit ödendikten sonra diğer ödenmesi gereken taksitin son ödemesi 31 Aralık 2021’de gelmiş olacak. Bu taksitinde ilk taksit gibi kesinlikle ödenmesi gerekmektedir. Birinci yada ikinci taksiti ödeyemeyen kişiler için alternatif olarak yine yapılandırma imkanı mümkündür. Ancak peşinat ve teminat yatırmaları gerekecektir.

Haberin Devamı

YENİ YAPILANDIRMA GELECEK Mİ?

Mevcut yapılandırmaların ödeme tarihleri henüz geçmemiş olmasına rağmen enflasyon dolayısıyla ödeme planları bozulacak binlerce kişi olacaktır. Sadece ülkemiz değil tüm dünyada ekonomik olarak yükselen kriz durumu dar gelirliler için koşulları zorlaştıracaktır.
Salgının getirmiş olduğu online alışveriş sistemi ülkemizde bir çok esnafın işlerini zor ve kötü duruma düşürecektir. Böyle bir durumda piyasaların ekonomik olarak canlanmaması da küçük ve orta ölçekli işletmeleri zor durumda bırakacaktır. Henüz konuşmak için çok erken olsa da kamu 7326 sayılı kanundan etkin bir tahsilat yapamayacak olup, yeni yılda yeni yapılandırma modellerini devreye alacaktır.

DİĞER YENİ YAZILAR