Dizi piyasasının altı büyük patronu

Diziler açısından televizyon tarihimizin en bereketli yılını yaşıyoruz. Bir yandan her hafta yeni bir diziyle tanışıyoruz, öte yandan da yine bir başka yapıma veda etmek durumunda kalıyoruz. Çünkü reyting aslanın ağzında

Haberin Devamı

Diziler açısından televizyon tarihimizin en bereketli yılını yaşıyoruz. Bir yandan her hafta yeni bir diziyle tanışıyoruz, öte yandan da yine bir başka yapıma veda etmek durumunda kalıyoruz. Çünkü reyting aslanın ağzında.

Tek bölüm için 200-250 bin YTL’nin harcandığı bu sektör, hem sürekli yeni dizi üretiyor, hem de öğütüyor. Bugün size, adına dizi piyasası denilen ve her yıl biraz daha genişleyen sektörün perde arkasındaki önemli isimleri tanıtacağım. Dört büyük kanalın dizilerine imza atan yapımcıları anlatacağım.

TÜRKER İNANOĞLU (Erler Film)
Yeşilçam’ın duayeni Türker İnanoğlu, dizi sektörünün de en büyük patronlarının başında geliyor. Erler Film’in şu anda gösterimde olan üç dizisi var: Arka Sokaklar, Yabancı Damat, Cennet Mahallesi. Üçü de iyi iş yapıyor. Hem gösterildiği kanallara, hem de emek harcayanlara iyi para kazandırıyor. Türker İnanoğlu imzası taşıyan efsane diziler arasında ise İkinci Bahar, Gurbet Kadını, Çiçek Taksi ve Tatlı Kaçıklar sayılıyor.

EROL AVCI (TMC)
Yılın en iyi çıkış yapan dizisi Binbir Gece, iki yıldır ekranda fırtınalar estiren Hırsız-Polis ve Beyaz Gelincik, TMC’nin şu an gösterimde olan dizileri. Erol Avcı’nın dizi piyasasına kattığı efsane yapımlar arasında ise Aliye, Bir İstanbul Masalı, Zerda ve Yağmur Zamanı var.

FARUK TURGUT (Gold Film)
İşte size sektörün bir büyük patronu daha... Şöhret, Ahh İstanbul ve Candan Öte, Faruk Turgut’un ekranlardaki dizileri. Kadir İnanır’lı İyi ki Varsın ise iki bölümün sonunda yayından kaldırılan ve yol kazasına uğrayan yapımlarından. Gold Film’in hafızalara kazınan öteki dizileri arasında Büyük Yalan, Haziran Gecesi ve Azap Yolu sayılabilir.

OSMAN YAĞMURDERELİ (Yağmur Ajans)
On parmağında on marifet olan Osman Yağmurdereli, dizi piyasasının kaderini belirleyen önemli isimlerden. Karagümrük Yanıyor, Sev Kardeşim, Karınca Yuvası, şu ekranlarda izlediğimiz Yağmur Ajans yapımları. Yağmurdereli’nin imza attığı unutulmaz diziler arasında ise Melekler Adası, Yılan Hikâyesi, Kınalı Kar, Serseri ve Köpek geliyor hemen akıllara.

ŞÜKRÜ AVŞAR (Avşar Film)
Avşar Film’in şu anda gösterimde olan iki dizisi var ekranlarda. İlki Kırık Kanatlar, ikincisi Ihlamurlar Altında. Usta yapımcının imzasını taşıyan ve ekranlara damgasını vuran diziler arasında Çemberimde Gül Oya ve Kurşun Yarası gibi yapımlar yer alıyor.

OSMAN SINAV (Sinegraf)
Kurtlar Vadisi, Ekmek Teknesi, Hayat Bağları... Gerçek ekran efsaneleri ve hepsi Osman Sınav yapımı. Şu an ekranda yalnızca Show’daki Acı Hayat’la var olan Sınav, özellikle de Kurtlar Vadisi’yle televizonculuk tarihimizin en önemli işlerinden birine adını yazdırdı.

VE DİĞERLERİ....
Bu sezonun en büyük çıkış yapan dizilerinden Sıla, FM Yapım yani Faruk Bayhan ile Mustafa Oğuz’un projesi. Birçok eksiğe rağmen ne reytinginden ne de seyircisinden bir şey kaybetmeyen Avrupa Yakası ise Sinan Çetin’in Plato’sunda çekiliyor. Mint Yapım’ın patronu Birol Güven’in ekrandaki tek dizisi En Son Babalar Duyar. Ancak Güven’in arkasında, Çocuklar Duymasın ve Kadın İsterse gibi sevilen dizilerin rüzgarı var. Her zaman izlenilen bir başka dizi ise Altıoklar Yapım imzalı Emret Komutanım. Bu asker dizisinin arkasındaki isim ise Mustafa Altıoklar.

DİĞER YENİ YAZILAR