Bütün erkekler Beckham olmak ister

Haberin Devamı

Dünyanın en çok kazanan futbolcusu. Geçen yıl kazandığı para 50 milyon dolar. Dünyanın en güzel, en çekici kadınlarından birisiyle evli. O, modern çağın moda ikonu, futbolun altın çocuğu. Her ne yaparsa olay oluyor. Kadınlar ve yeşil sahalar bu adama adeta tapıyor. Karısına doğum gününde koca bir üzüm bağını hediye aldı. Yakında kendi ismini taşıyan şarabını da çıkartacak piyasaya. Gene para demeyecek paraya. Onun ismini duymuş olmak için futbolu iyi bilmeye falan da hiç gerek yok. Magazin sayfalarındaki yeri, inanılmaz frikikleri, futbol zekası ve çapkınlığıyla çok yönlü, gerçek bir yıldız David Beckham. Hayatı geçen yılın 12 Temmuz’unda değişti. Çünkü Beckham ve ailesi, Beatles’tan bu yana Amerika’da en şatafatlı törenle karşılanan İngiliz vatandaşları olmak üzere Yeni Dünya’ya gitti. 250 milyon dolar karşılığında, Los Angeles Galaxy’yle beş yıllık sözleşme imzaladı. Ve zaten dünya medyasının gözbebeği olan bu en ünlü futbolcunun yaşamı, bir anda bambaşka bir boyut kazandı. Bu gece saat 22.00’da, NTV Spor’da Beckham’ın hayatını anlatan Yeni Kıta, Yeni Hayat adlı belgesel yayınlanacak. Belgeselde David Beckham’ın Madrid, İngiltere ve Los Angeles’taki son bir senelik yaşamı mercek altına alınacak. Kadınlar ona, erkekler muhteşem eşine ve hayatına daha yakından bakabilmek için ekran karşısında olacak. Siz de kaçırmayın derim. Onun ya da karısının yerinde olmak çoğumuzun hayalini süsler, bilirim. Ve şimdiden hepinize iyi seyirler dilerim.



***




İnce belin buğusu: Çay

...Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan

ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam

ben seninle bir gün Van’daki bir kahvaltı salonunda

ben seninle sadece bilmek zorunda kalanların bildiği bir yol üstü lokantasında

ben seninle Ağrı Dağı’na mistik ve
demli bir çay kıvamında bakan
Doğubeyazıt’ın herhangi bir toprak damında

ben seninle herhangi bir insan elinin terli coğrafyasında olma ihtimalini sevdim ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim...



GÜNÜN BELGESELİ

Ama ne güzel yazmış değil mi Yılmaz Erdoğan. Bu gece saat 23.05’te, İz TV’de çayı anlatan İnce Belin Buğusu adlı bir belgesel yayınlanacak. Çay deyince aklıma bu şiir geldi. Sizlerle de paylaşmak istedim. Şiir getireniniz eksik olmasın derim. Çay... Her sabah sofrada bizi karşılayan, her akşam yorgunluğumuzu alan, boğazımızdan geçen her damlasında içimizi ısıtan çay. Tiryakisinin vazgeçilmezi, sohbetlerin tavşan kanı iksiri. Doğu Karadeniz’in en güzel çiçeği. Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek. Akşam önce şöyle bir güzel çay demleyin ve oturup keyifle bu belgeseli seyredin. En güzel çayın yetiştiği topraklarda yaşıyoruz, en azından buna şükredelim.



***




Dört yaramaz ve halalarının maceraları bu akşam başlıyor

Star ekranında bu akşam, özellikle de minik seyircileri televizyon karşısında toplayacak keyifli bir dizi başlıyor: Eyvah Halam. Ekranın sevilen isimleri Rasim Öztekin ve Defne Yalnız’ın başrollerini paylaştığı Eyvah Halam’da, İki Aile dizisi ile tanınan çocuk oyuncular Ece Çeşmioğlu, Doğaç Yıldız, Zeynep Özkaya ve Akçahan Akça da rol alıyor. Eyvah Halam, anne ve babaları Nepal’e tatile giden Tibet, Asya, Toprak ve Su adlı 4 kardeşin, Çinli bakıcıları Kim ile birlikte yazı geçirmek üzere otoriter halaları Kamuran’a emanet edilmeleriyle başlayan eğlenceli maceralarını konu alıyor. Minikler, haydi ekran başına...


***



GÜNÜN SÖZÜ

Hıncal Abi’yle karşılaştık. “Anlamadım filmini” dedi. Bir yemek yiyelim, ben anlatayım dedim. Ondan sonra “Şahan iyi çocukmuş” diye yazdı. Demek ki, beni eleştirenlerle dışarıda buluşmam lazımmış. (Şahan Gökbakar, Her Şeyi Söylemek Mümkün’de söyledi.)



***




BUNU DA DUYDUK!

Mehmet, (Aslan) senin kadar modern bir adam, bir gazete röportajında demişsin ki, ben evleneceğim kızda bekarete çok önem veririm. Yok mu öyle bir şey? Demişsin... Televizyonda hem de. Demedin mi? Yaa... Var. Varmış... Yok mu? Nerede? (Gülben Ergen, Sürpriz’de söyledi.)

DİĞER YENİ YAZILAR