AVCILAR kötü günleri geride bıraktı

Avcılar genel görünümüyle oldukça iyi durumda, ilce gecen zaman içinde çok vol almış. Fakat bu görüntü sizi yanıltmasın. Burada yaşayan halkın ve ilçenin henüz çözülmeyen birçok sorunu var

Haberin Devamı

Dün Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile olan görüşmemin ilk bölümünü yayınlamıştık. Bugün Başkan'ın sizin sorularınıza verdiği yanıtlarla devam ediyoruz. Halktan gelen sorulara geçmeden önce merak ettim ve Başkan'a "Bana şu Marmara Caddesi'nden bahset, çok şikayet geliyordu" dedim. Bakın o ne dedi:

"O zamanlar şikayet aldınız ama şimdi hiç geliyor mu? Geleceğini sanmam. Ben bu caddeyi yenilerken çok zorlandım. Ama şu anda vatandaşın, yani Avcılar'da oturanların nefes alacağı bir yer, koca bir alışveriş merkezi, rehabilitasyon alanı var ve bütün vatandaşlar buradan eşit şartlarda istifade ediyor. Hem kafayı dinliyor, hem alışveriş yapıyor, hem de bana dua ediyor. O sıkıntılı günler geçti. Bütün saldırılara katlandım. Sonunda ben değil, beni sizlere şikayet eden vatandaşlar kazandı."

* Gümüşpala çok kötü
Osman Çiftçi:
Avcılar merkeze çok yatırım yapılıyor. Gümüşpala Mahallesi'yle ilgilenen olmuyor.

Başkan: Belediyemizin hizmet açısından herhangi bir bölgeyi ayırması mümkün değildir. Orada da çalışmalar yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Eksiklerimiz vatandaşlar tarafından bize iletildiğinde gereken yapılacaktır.

* Ambarlı gaz kokuyor
Bir Avcılar sakini:
Ambarlı'daki gaz dolum tesislerinden gelen koku yüzünden evimizde rahat oturamaz haldeyiz.

Başkan: Ambarlı'da bulunan gaz dolum tesislerinde yapılan denetimlerde herhangi bir gaz sızıntısına rastlanmadı. Ancak Cihangir Mahallesi'nde bulunan bir işyerinin kullandığı hammaddeden kaynaklanan bir koku bulunmaktadır. Denetimimiz altında olan bu işyeri baca gazı arıtma tesisi yaptırıyor.

Çatlak bina olayı
Güner Ünsal:
Başkan biliyor. Sokağımızda bir çatlak bina var. Yıkıldı yıkılacak...

Başkan: Bu binada takviye yapılırken bina malikleri arasında parasal yönden hukuki sorun çıktığından kaba inşaat halinde kalmıştır.

Vasıta istiyoruz
Emel Oflaz:
Ambarlı Sadık Ahmet Caddesi'ne ne otobüs ne de minibüs geliyor...

Başkan: Bu konu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ve İETT Genel Müdürlüğü nezdinde araştırılıyor. Sonuç vatandaşa bildirilecektir.

Kablo TV niye yok
Taner Sezen:
Kablolu yayın Avcılar'ın yarısında var, yarısında yok. Neden?

Başkan: Uygulama Türk Telekom nezdinde araştırılıp sonuç size bildirilecektir.

Uyuşturucu satılıyor
Haldun Bey:
Zeybek Sokak'taki metruk bir binaya uyuşturucu satıcıları yerleşti.

Başkan: Denizköşkler Mahallesi'ndeki bu bina ile ilgili olarak gerekli yasal işlemler emniyetçe yapılacaktır.

Fuhuş yapıyorlar
Ekrem Faytoncu:
Sadık Ahmet Caddesi'ndeki İETT kampında fuhuş yapılıyor. Burayı düzene sokun.

Başkan: İETT kampı Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olup, vatandaşlarımız tarafından yeşil alan ve kültür amaçlı kullanılmak üzere proje çalışmaları sürüyor.

Mezarlık karanlık
Bir Avcılar sakini:
Avcılar Mezarlığı her saat kapkaranlık. Neden hiç ışıklandırma yok?

Başkan: Avcılar Mezarlığı'nın sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne aittir. Sorun kendilerine iletilecektir.

Otobüs bizi almıyor
Ayşegül Günaslan:
Ambarlı Siteler'de oturuyorum. Ana durağı bizim mahallede olan Taksim otobüsü saat 09'dan önce bizi almıyor. İşimize bu yüzden geç kalıyoruz.

Başkan: İstanbul ulaşımı Büyükşehir tarafından planlanmaktadır. Şikayet İETT'ye bildirilip takip edilecektir.

Zor durumdayız
Bir Avcılar sakini:
Avcılar-Mecidiyeköy arasındaki otobüs kaldırıldı Halbuki ilçemizden Mecidiyeköy ve Şişli'ye her gün giden on binlerce insan var.

Başkan: Bu konu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ve İETT Genel Müdürlüğü nezdinde araştırılıyor. İsminizi bizlere bildirirseniz size bilgi veririz.

DİĞER YENİ YAZILAR