Gazete Vatan Logo

Zümrüt Taşı Özellikleri Nelerdir? Zümrüt Taşının En Bilinen Faydaları...

Zümrüt taşı, mitolojide ve efsanelerde geniş yer tutan bir taştır. Dünyadaki en değerli 4 taştan biri olan zümrüt taşı yeşil rengiyle dikkat çeker ve yağmur taşı olarak da bilinir.  

Zümrüt Taşı Özellikleri Nelerdir? Zümrüt Taşının En Bilinen Faydaları...

Zümrüt taşı yakut, elmas ve safir ile beraber dünyanın en değerli 4 taşından biridir. Efsanelerde ve mitolojilerde geniş bir yere sahip olan zümrüt taşının rengi yeşildir ve diğer adı yağmur taşı olarak da bilinmektedir.

Geçmişi milattan önce 1650 senesine kadar giden zümrüt taşı Mısır'da zümrüt madenlerinde çıkarılmıştır. Beril mineralinin alt türlerinden biri olan zümrüt, yapısı itibari ile saydamdır ve genelde kraliyet mücevherlerinde kullanılır.

Emerald olarak da isimlendirilen zümrüt taşı duyarlılık, sadakat ve aşk taşı olarak da kabul edilir. Sezgi taşı olarak da adlandırılan zümrüt taşı mitolojik inançlara göre güzellik ve aşk tanrıçası olan Venüs'ün taşıdır. Yansıtma gücü düşük olan zümrüt taşının ışığı kırma özelliği vardır ve sertlik değeri de 8'dir.

Zümrüt Taşının En Bilinen Faydaları...

Akrabalık, arkadaşlık ve evlilik bağını kuvvetlendirir. 

Sadakati artırır ve negatif enerjiyi yok ederek vücuda pozitif enerji verir.

Kötü şansı ve sefaleti etkilediğine inanılan zümrüt taşının değersizlik ve yetersizlik duygusunu da azalttığı bilinir. 

Haberin Devamı

Ciğer, böbrek, kalp, sinir ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Göz hastalıklarından muhafaza eder ve görme gücünü de artırır.

İç organları destekler ve daha sağlıklı bir vücudu destekler.

Kalp rahatsızlıklarının tedavisinde de zümrüt taşı tercih edilir.

Zümrüt Taşı Hangi Burcun? 

Boğa, ikizler ve koç burçları zümrüt taşı ile en uyumlu olan burçlardandır. Diğer burçların da zümrüt taşını kullanmasında sorun yoktur fakat bu burç ile daha uyumlu olduğunu bilmek gerekir. Herkes tüm değerli taşlardan dilediği gibi yararlanabilir. Eğer burcunuz ile uyumlu olan taşı kullanmak isterseniz bu bilgilere göre hareket edebilirsiniz.

Zümrüt taşı 4. kalp çakrası üzerinde etkili olan bir taştır ve bu çakra iki göğüz kafesinin ortasında yer alır. Ruhun ve sevginin merkezi olduğuna inanılan bu çakra zümrüt taşının faydaları hakkında da bilgi verir.

Zümrüt Taşı Fiyatları

Değerli taşlar ne kadar az bulunursa o kadar fiyatı yüksek olmaktadır. Parlaklık, renk ve saydamlık da zümrüt taşının fiyatı ile ilgili belirleyici olur. Taşın sahip olduğu sertlik derecesi, boyut ve ağırlık da zümrüt taşının fiyatı belirlemekte yardım eder.

Haberin Devamı

Zümrüt taşı dünyadaki en değerli taşlar arasındadır ve fiyatı çok yüksek olabilir. Bu nedenle ucuz olan zümrüt taşlarının sahte olduğunu bilmek gerekir.