Gazete Vatan Logo

Zayıflarken ölen Dila’nın evi gençlerin

Fazla kilolarından rahatsız olan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Dila Kurt (19), 2008 ’de Dr. Muzaffer Kuşhan ’ın Polonezköy’deki zayıflama kliniğine başvurdu. 45 günde 15 kilo veren Dila Kurt, zayıflayabilmek için kendisine uygulanan yoğun tempoya daha fazla dayanamayarak 7 Eylül 2008 ’de klinikteki havuz başında hayatını kaybetti.

Adli Tıp bekleniyor

Dr. Muzaffer Kuşhan hakkında “Hekimlik mesleğinin öngördüğü ve gerektirdiği asgari tedbirleri almayıp, taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Adli Tıp Kurumu ’ndan, Dila Kurt’un ölüm nedeni ilgili kesin rapor bekleniyor.

Klinik kapatıldı

Aile, Dr. Muzaffer Kuşhan aleyhine 1.5 milyon TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Ayrıca İstanbul 1. İdare

Mahkemesi ’ne de başvuran aile, Sağlık Bakanlığı’ndan 400 bin TL tazminat talebinde bulundu. Ceza ve tazminat davaları devam ederken, Muzaffer Kuşhan’ın kliniğini açmak için açtığı davada Danıştay, Muzaffer Kuşhan ’ın kliniğini açma hayallerini suya düşürdü.

‘Kızım hatırlansın’

Kızlarını kaybetmenin acısını yaşayan ailesi verdikleri hukuk mücadelesini sürdürürken bir yandan da kızlarının ismini yaşatmak için örnek bir karar aldı. Kurt ailesi Çamlıca’daki evlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ’ne (ÇYDD) tahsis etti. Yapılan protokoller sonucunda, Ocak 2011 ’de Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitim Evi hizmete girdi. Eğitim Evi ’ne gelen öğrencilere, modern dans, yüzme, İngilizce ve tiyatro eğitimleri veriliyor. Kızlarının yaşadığı evi, gençler için tahsis eden Şule Kurt, “Kızımın adı hep hatırlansın istedik. Dila ’nın evinde şimdi öğrenciler eğitiliyor. Onun yaşadığı koşup oynadığı yerde onun gibi güzel çoçuklar olsun, onun gibi eğitim görsünler istedik. Onun için de bu işi en güzel yapacak kurumun ÇYDD olduğuna karar verdik. Daha önceki çalışmalarını da takip ettiğimiz gönlümüzün rahat edeceği bir kurum. Çocuklar burada Dila gibi bir eğitim görecekler. Dila ’nın adı onlar ile buruda hep yaşayacak ” dedi.

Haberin Devamı