Gazete Vatan Logo

Yorgun mermi nasıl oluyor? Yorgun mermi nedir, ne demek, cezası ne?

Gaziantep'te, sitenin bahçesinde ablası tarafından bebek arabasıyla gezdirilirken başına yorgun mermi isabet eden Kaan Taş (1) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Söz konusu olaydan sonra yorgun mermi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Yorgun mermi nedir, ne demek? Yorgun mermi nasıl oluyor, cezası var mı, ne kadar gider, kaç saniyede ne zaman düşer? İşte Yorgun mermi mesafesi, düşüş hızı ve merak edilen diğer detaylar…

Yorgun mermi nasıl oluyor? Yorgun mermi nedir, ne demek, cezası ne?

Adıyaman’dan yakınlarını ziyaret için geldikleri Gaziantep’te, ablası tarafından sitenin bahçesinde bebek arabasıyla gezdirilen Kaan Taş’ın başına Yorgun Mermi isabet etti. Bebeğin başından kan geldiğini gören aile, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık ekibi tarafından bir özel hastaneye kaldırılan Kaan bebek, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kaan Taş’ın cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi. Polis, silahı ateşleyen kişinin tespiti için çalışma başlattı. Peki, Yorgun mermi nasıl oluyor? Yorgun mermi nedir, ne demek, cezası ne? İşte yorun mermiyle ilgili merak edilenler…

Yorgun mermi nedir, nasıl oluyor?

Yorgun Mermi, havaya gerçekleştirilen atışın ardından merminin hızını kaybederek yere doğru ivme kazanması anlamını taşımaktadır.

Yorgun merminin düşüş hızı ne, havada ne kadar kalır?

Namludan çıkan merminin maksimum 1500 metreye kadar yükselebilme kapasitesinde olması dolayısıyla hız kaybetmekte ve yer yüzüne düşmektedir.

Haberin Devamı

Yorgun merminin düşüş hızı ne, kaç metre gider?

Bir merminin ortalama hızı saatte 160 kilometre hıza ulaştığı için yer yüzüne düşüş hızı da bu nedenle ölümcül olabilmektedir.