Gazete Vatan Logo

Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan yeni yılın ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti.

Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hoş geldin yeni yılın ve Türkiye Yüzyılının ilk bebeği, Yavuz Selim bebek. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan Yavuz Selim bebeğe sağlıklı ve uzun bir ömür diliyoruz. Allah analı babalı büyütsün. Bu gece doğanlar ve tüm bebekler gözbebeğimizdir. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan Yavuz Selim bebeğe sağlıklı ve uzun bir ömür diliyoruz. Allah analı babalı büyütsün. Bu gece doğanlar ve tüm bebekler gözbebeğimizdir" ifadelerini kullandı.

VAN'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'ÜMİT' OLDU

Van’da 2023 yılının ilk bebeği ‘Ümit’ oldu. SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hatice Türlü isimli anne, yılın ilk anlarında sezaryen doğumla bir erkek Bebek dünyaya getirdi. Mehmet Türlü ve Hatice çifti, dünyaya gelen bebeklerine ise 'Ümit' ismini verdi.

"BEBEK BİZE SÜRPRİZ OLDU"

İHA muhabirine konuşan anne Hatice Türlü isimli anne, çok mutlu olduğunu belirtti. Beşinci kez anne olduğunu ifade eden anne Türlü, bebeğin kendilerine sürpriz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“İSMİ ‘ÜMİT’ OLDU”

Hastane yönetimiyle yılın ilk bebeğini ziyaret ederek, ailesine hediyeler veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya ise bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi. Yılın ilk bebeğinin yanında olduklarını ifade eden Sarıkaya, “Bebeğe isim verilirken buna şahitlik ettik. İsmi ‘Ümit’ oldu. Yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini ümit ederim” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Latif Hacıoğlu da bebeğin 2 kilo 800 gram olduğunu belirterek, “Annenin ve bebeğinin sağlıklı olması bizi mutlu etti. Bebeğe yaşamı boyunca sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum” diye konuştu.

MALATYA'DA YENİ YILIN İLK İKİZLERİ

Malatya’da yeni yılın ilk bebeği Özlem ve Mustafa Kazan (42) çiftinin Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde dünyaya gelen bir erkek ve bir kız ikiz bebekleri oldu. Saat 00.07’de 2 kilo 400 gram ve 2 kilo 150 gram ağırlığında dünyaya gelen ikiz bebeklere ’Ayşe’ ve ’Murat’ ismi verildi. İkiz bebeklerini kucağına almanın sevincini yaşayan anne Özlem Kazan (31), 2023 yılının ilk ikiz bebeği olması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Doktor Murat Altındağ, yeni yılın ilk bebekleri ve annenin sağlıklı olduğunu belirterek, "Anne ve bebeklerimizi yarın taburcu edeceğiz. Aile sağ olsun bir jest olarak benim ismimi koymuş. İsmiyle sağlıklı ve vatana millete hayırlı bir evlat olur inşallah" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne Özlem Kazan, iki çocuk annesi olduğunu kaydederek, "Şimdi ikizlerim doğdu, bir kız bir erkek ikizimiz. Çok güzel bir duygu. Rabbim herkese nasıp etsin. Gerçekten çok güzel bir duygu. İsimleri de düşündük, biri ebemizin ismi Ayşe, doktorumuzun ismi Murat. Onların isimlerini koyduk. Çok yardımcı oldular. Yeni yıldan sağlık ve huzur diliyorum" dedi.

Baba Mustafa Kazan ise ikiz çocukları olduğu için mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

KIRIKKALE'DE YENİ YIILIN İLK BEBEKLERİ DÜNYAYA GELDİ

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yeni yılda dünyaya gelen ilk bebeğe "Defne" ismi verildi. Mehmet ve Süveyda Albayrak çiftinin yeni yılın ilk dakikalarında bir kız çocuğu oldu. 3 kilogram ağırlığında kız bebek dünyaya getiren Süveyda Albayrak, ikinci kez annelik sevincini yaşadığını ve çok mutlu olduğunu belirtti.

Sezaryenle 4 gün erken doğum yaptığını ifade eden Albayrak, "Çok mutluyum, çok güzel bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Yeni yılda geldi bize sürpriz yaptı. Çok mutlu etti bizi. 4 gün erken geldi. Aslında hafta içinde bekliyorduk ama yıl başında geldi" dedi.

Yasemin ve Kadir Gündoğdu çiftinin üçüncü çocuğu, "Muhammed Asaf" yeni yılda dünyaya gözünü açtı. Normal doğumla 3 kilogram bir erkek bebek dünyaya getiren Yasemin Gündoğdu, üçüncü kez anne olmanın mutluluğunu yaşadı. Anne Gündoğdu, çocuğunun sağlıklı, sıhhatli, huzurlu ve mutlu yıllarda büyümeyi istediğini söyledi.

Rabia ve Ali Doğan çiftinin ilk çocuğu "Ebrar" bebek, 2 kilo 950 gram ağırlığında doğdu. Çocuğunun sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürdürmesini isteyen anne Doğan, "Çok mutluyum, Rabbim herkese nasip etsin. Tarif edilemez bir duygu" ifadesini kullandı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yeni yılın ilk bebeklerini hastanede ziyaret ederek, altın hediye etti.

Tekbıyıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geçen seneden farklı olarak bu sene de 3 tane çocuğumuz ’yeni yıla merhaba’ dedi. Onlara da hayırlı bir ömür dileyerek, ufak hediyemizi takdim ettik" dedi.

Haberin Devamı

ELAZIĞ'DA YENİ YILDA 3 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Elazığ'da yeni yılın ilk bebekleri Eymen, Ahlas ve Siraç dünyaya gelirken, il protokolü yeni doğan bebekleri ziyaret ederek altın hediye etti.

2023 yılının ilk bebekleri Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde dünyaya geldi. Ramazan ve Fatma Aslan çiftinin Eymen, Hüseyin ve Gamze Avşar çiftinin Ahlas, Beytullah ve Esra Bağcıoğlunun, Siraç çocukları olarak dünyaya geldi. Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel yeni yılın ilk bebeklerini ziyaret edip altın taktı.

Çok mutlu olduğunu belirten Gamze Avşar, “Çocuğumun doğmasını bekliyorduk ama bu yeni yılın ilk bebeği olmasını beklemiyorduk. Çok şükür çocuğumuz sağlıcakla geldi. İlk gebeliğimizdi. İsmi Ahlas erkek bebek gayet mutlu ve huzurluyuz. İnşallah daha da sağlıklı günler göreceğiz. Yeni yıl bebek bekleyen herkese ve bebeklere sağlık, mutluluk ve huzur getirsin” dedi.

BURSA'DA 2022'NİN SON, 2023'ÜN İLK BEBEKLERİ DÜNYAYA GELDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan 2022'nin son saatlerinde toplumun farklı kesimleriyle bir araya geldi. Gecenin turundaki ilk ziyareti taksi durağı olurken, daha sonra itfaiye ekipleriyle bir araya gelerek çalışmalarında başarılar diledi. Aktaş, Çavuşoğlu ve Gürkan’ın bir sonraki durağı ise, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) Merkezi oldu. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bursa İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur'un da bulunduğu ziyarette polis ekiplerine baklava ikram edildi.

2022 yılının son saatlerine yakın Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçen Aktaş, Çavuşoğlu ve Gürkan, hastane personelinin yeni yılını kutladı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ın da dahil olduğu ziyarette 2022 yılının doğan son bebeği olarak kayıtlara Mert Bilal ve Hasret çiftinin bebekleri Elisa ile bir araya geldi. 2023 yılının ilk bebeği ise Ali Osman ve Döndü Deniz çiftinin Aybüke Nisa ismini verdikleri ikinci çocukları oldu. İki bebeğe de altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yeni bir yıla başladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "2023 yılının Türkiye'ye ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyoruz. Savaşların olmadığı bir dünya diliyoruz. Bu akşam bir çok yeri ziyaret ettik. Bizlerin huzurlu bir şekilde geceyi geçirmemiz için bir çok kişi şuan çalışıyor" dedi. AK Parti Bursa milletvekilleri ise, "Yeni yılımız vatanımıza hayırlı olsun. Türkiye yüzyılının ilk saatlerini buradan tebrik ediyorum. Yeni doğan bebeklerimize de Allah uzun ömürler versin. Yeni yılın sağlık, mutluluk ve esenlik getirmesini diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Tüm milletimizin yeni yılını tebrik ediyoruz. Önümüzdeki yılda, güzel haber ve müjdelerle beraber olmamızı diliyorum. İktidar olarak 2022 yılını tamamladığımızı düşünüyorum. Milletimize daha güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

DİYARBAKIR'IN İLK BEBEKLERİ GÖZLERİNİ AÇTI

Diyarbakır’da 2023 yılının ilk dakikasında dünyaya gelen iki kız bebeğe Zeynep Lina ve Nisa ismi verildi. Vali Yardımcısı Selim Çomaklı yeni yılın ilk annesini ve bebeği ziyaret ederek çeyrek altın hediye etti.

Diyarbakır'da 2023 yılının ilk dakikasında Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yılın ilk bebeklerini anneler kucaklarına aldı. 2 kız bebeğinin dünyaya gelerek Diyarbakır’ın ilk bebekleri ünvanını alan Nisa Yıldırım ve Zeynep Lina Petek Vali Yardımcısı Selim Çomaklı, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili OP. Dr. Süleyman Öden ziyaret etti.

Çeyrek altın hediye edildi
Bebeğin annesine geçmiş olsun dileklerinde bulunan ve bebek ile annenin sağlık durumuna ilişkin bilgi alan Vali Yardımcısı Çomaklı daha sonra çeyrek altın hediye etti.

“Yılın ilk bebeği, yılın ilk annesi”
İlk defa bebek sahibi olan Fatma Şimşek, mutlu olduğunu belirtti. Şimşek, “Rabbim isteyen herkese versin. Yeni yıl sağlık ve huzur getirmesini bebek isteyen herkese nasip etsin, o mutluluğu onlara yaşatır. Bebeğimizin cinsiyeti kız ismi ise Nisa” dedi.

Her yıl gelenek haline geldi
Vali Yardımcı Çokmaklı ise doğum yapan hastalar ile bir arada olup onları ziyaret ettiklerini belirterek, "Yeni yılın ilk saatlerinde Diyarbakır’da dünyaya gelen bebeklerimizi ve annelerini ziyaret ettik. Küçük bir hediyemizi takdim ederek vatana hayırlı evlat olmalarını diledik. Yeni yıl ülkemize, ilimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyoruz” diye konuştu.

KAYSERİ'DE YILIN İLK BEBEĞİ 'YÜSRA' OLDU

Kayseri'de 2023 yılının ilk bebeği Kayseri Şehir Hastanesi'nde doğan Tekne Ailesi'nin ilk bebeği olan Yüsra oldu.

Yeni yılın ilk bebeği olan Yüsra; Kayseri Şehir Hastanesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Polikliniğinde dünyaya geldi. Ahmet ve Asena Tekne çiftinin ilk bebeği olan Yüsra normal doğum ile saat 00.05'te dünyaya geldi. Aileyi ziyaret ederek tebrik eden Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Şamil Gergin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kayseri Şehir Hastanesi'nde, devletimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde ilk bebeğimiz dünyaya gelmiştir. Babası ve annesini tebrik ediyor, bebeğimiz Yüsra'ya da sağlıklı bir ömür diliyoruz" dedi.

2023 yılının ilk bebeğinin sağlığının gayet iyi olduğunu aktaran Kadın Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Durmuş ise, "41 haftalık doğan bebeğimiz saat 00.05'te çok sağlıklı bir şekilde doğdu. 3 kilo 990 gram şeklinde doğdu, 51 santim boyu var. Çok sağlıklı bir bebeğimiz. Ailesiyle birlikte huzurlu bir ömür diliyorum" dedi.

"Çok mutluyum"
Mutluluğunu ifade eden anne Asena Tekne ise, "Bebeğim yılın ilk bebeği oldu. Bu durumdan dolayı da çok mutluyum. Zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci de hastane çalışanlarının profesyonel çalışmalarıyla kolay bir şekilde atlattım. Çok teşekkür ederim" derken, baba Ahmet Tekne de hastane personeline teşekkürlerini ileterek mutluluğunu dile getirdi.