Gazete Vatan Logo

Üstün zekalar isyanda!

Kararı yargıya taşındı, dava açıldı

Üstün zekalı çocukların bir arada öğrenim görebildiği ve sınavla öğrenci alan tek devlet okulunun, ilkokula dönüştürülmesi kararı yargıya taşındı, dava açıldı.

Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu’nda 4 yıl okuyan ve sistemin değişmesi üzerine ortaokulu okuyabilmek için başka bir okula kayıt yaptırmak zorunda kalan Tunahan Karatay’ın babası Osman Karatay, İstanbul 9. Bölge İdare Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, okul dönüşümlerine ilişkin idari işlemin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi.

‘Üstünüm diye zulmetme’

Beyazıt’taki okulun önünde toplanan bir grup öğrenci ve velileri, “Üstünler Kime Emanet?” yazılı pankart açarak, “Zeka üstünlüğü, milletin de üstünlüğüdür”, “Yatcaz kalkacaz, hop başka okuldayız” ve “Üstünüm diye zulmetme” yazılı dövizler açtı. Çeşitli sloganlar atan grup adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Ebru Üstüncan, Milli Eğtim Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği okula öğrenci alımı için sınav yapıldığını, sınavın sonucunda da en başarılı öğrencilerin seçilerek, 8 yıllık eğitim için okula kayıt yaptıklarını söyledi.

‘Kazanılan haklarımız var’

Kazanılan hakların devamının hukuken zorunluluk olduğuna vurgu yapan Üstüncan, “Aksi halde kazanılmış hakkın ihlali söz konusudur. Bu haklarımızın ve projenin korunması için bunun devamı sağlanıp, eksikliklerin ivedilikle giderilmesi gerekir. Bu artı özür grubundaki çocuklarımızın da özel eğitim hakları Anayasa ile koruma altına alınmıştır” diye konuştu. Öğrenci velilerinin birçok maddi sorumluluğun altına girerek, çocuklarının bu okulda eğitime devam etmesi için uğraştıklarını aktaran Üstüncan, tek taleplerinin bu okulda özel eğitimli öğretmenlerle eğitimin devam etmesi olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı