Gazete Vatan Logo

Ucuz ölümler ülkesi!

Piknik yaparken, üst geçitten geçerken, deniz bisikletiyle gezerken, çalışırken... Maceraya hiç gerek yok, Türkiye’de ölüm sizi durduğunuz yerde dururken de buluyor. Tıpkı dün Beykoz Korusu’ndaki çay içerken üzerlerine devrilen ağaçla ölen iki kadın gibi.

Türkiye, İstanbul Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında 32’nci kattan zemine çakılan asansörde ölen 10 işçinin sarsıntısını yaşarken, bir tuhaf ölüm haberi de Beykoz’dan geldi. Beykoz Korusu’nda 50-60 yıllık olduğu belirtilen ağaç kökünden sökülüp önce çay bahçesinin çatısına devrildi. Ağaç ortadan ikiye bölünürken, kopan kısım masada oturan 4 kadının üzerine devrildi. Hülya Bayrak ve Ayfer Bulut olay yerinde hayatını kaybetti, diğer iki kadın da yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Suzan Özpeynirci, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif yaralanan ve ismi henüz öğrenilemeyen diğer kadına ise olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.

İlk ağaç vakası değil

İstanbul Kağıthane’de de geçtiğimiz nisan ayında ailesiyle birlikte Kağıthane Hasbahçe Mesire yerinde piknik yapan 20 yaşındaki Sevde Kösüre, üzerine devrilen ağacın altında can vermişti.

Haberin Devamı

Pisi pisine ölümler...
İşte son birkaç aydaki tuhaf ölüm olaylarından sadece birkaçı...
Deniz bisikleti ölümü
17 Ağustos Pazar günü Kumburgaz’dan deniz bisikletiyle açılan 5 genç kayboldu.
Piknikte baraj faciası
24 Ağustos’ta Siirt Botan Çayı kenarında piknik yapan 6 kişi, yükselen baraj sularına kapılarak can verdi.
Kapıya sıkışan gazeteci
Galatasaray Florya Metin Oktay Tesisleri’ne antrenmanı takip etmek üzere gelen Sabah Gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu, tesisin demir kapısına sıkışarak can verdi.
Feribot faciası
15 Mart’ta Sirkeci’de arabalı vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren öldü.