Gazete Vatan Logo

Üç kafadarın feci sonu

Otomobil içinde yanarak ölen 3 kişi, yakın arkadaşmış

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi Altınova Beldesinde, şoför mahallinden alevler yükselince sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği TIR, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına dalınca faciaya neden oldu. Kazada, çevrelerinde çok iyi alaştıkları için ‘Kafadarlar” olarak tanımlanan Metin Yenigün, Mümin Varol ve Ahmet Uçar, bulundukları otomobilin içinde yanarak can verdi. Uzaktan akraba da olan Varol ve Uçar'ın cenazeleri toprağa verilmek üzere İzmit'e götürüldü.

Dün Çanakkale- İzmir Karayolu, Altınova Kavşağı'nda saat saat 17.00 sıralarında meydana gelen kazada, Almanya'dan yüklediği plastik kasaları İzmir'e götüren Tuncay Kavçak (43) yönetimindeki 35 PFJ 29 plakalı TIR'ın şoför mahallinden alevler yükselmeye başladı. Alevleri görünce panik yaşayan Kavçak, TIR'ıyla kırmızı ışıkta bekleyen 3 otomobilin arasına daldı.

OTOMOBİLDE YANARAK CAN VERDİLER


Çarpmanın etkisiyle araçlardan 35 AF 5578 plakalı otomobilin yakıt tankının patlamasıyla, ortalık bir anda savaş alanına döndü. Alev alan Otomobilin sürücüsü Mümin Varol (50), otomobil sahibi Metin Yenigün (65) ile arkadaşları Ahmet Uçar (44), yanarak yaşamını yitirdi.
Kazada, Almanya'dan eşi Emel Günay (40) ile memleketi Aydın'a giden İbrahim Günay (43) yönetimindeki HB-IE-104 plakalı otomobil ile eşi Selma Karakuş (40), çocukları Ümmühan Karakuş (1.5) ve Bekir Karakuş'la (17) birlikte Fransa'dan Denizli'ye tatile giden Şuayip Karakuş (42) yönetimindeki 3551 YW 68 plakalı otomobillerde maddi hasar meydana geldi.

ÜÇ KAFADAR ÇIKTILAR

Kazada yanarak yaşamını yitiren 3 kişinin yakınları acı haberle yıkıldı. Dikili Kabakum mevkindeki Bankacılar Sitesi'nde bulunan evlerinde yaz aylarını geçiren Metin Yanigün'ün, bir gıda firmasının Ege Bölge Müdürlüğünü yaptıktan sonra 3.5 yıl önce emekliye ayrıldığı ve 6 aylık ve 8 aylık olan iki torunuyla ilgilendiği belirtilildi. Kazada can veren SEKA'dan emekli Mümin Varol ile İzocam'da Makine Mühendisi olarak çalışan Ahmet Uçar'ın da uzaktan akraba oldukları bildirildi. Yenigün, Varol ve Uçar'ın, çok iyi anlaştıkları için çevrelerinde ‘kafadarlar’ olarak tanındıkları ve kaza öncesinde de Ayvalık'a doğru gezintiye çıktıkları yakınlarınca ifade edildi.
Bir oğlu 20 gün sonra askere gidecek olan 2 çocuk babası Mümin Varol ile 3 çocuk babası Ahmet Uçar'ın cenazaleri, yakınlarınca memleketleri İzmit'e götürülmek üzere yola çıkartıldı. Varol ile Uçar'ın, İzmit Yahya Kaptan Mahalllesi Emlakbank konutlarındaki camide ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecekleri bildirildi. İki çocuk babası Metin Yenigün'ün ise yarın İzmir'de toprağa verileceği kaydedildi.

TIR ŞOFÖRÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kazadan sonra gözaltına alınan TIR şoförü Tuncay Kavçak, götürüldüğü Jandarma Karakolu'ndaki ifadesinde, “Şoför mahalinden alevler yükselince, paniğe kapıldım. Altınova yönüne dönmek istedim. Ancak, ışıkta bekleyen araçların arasına daldım. Daha sonra hemen inip, çarptığım araçların kapılarını açıp, içindekilerin çıkmasını sağladım. Ancak, TIR'ın altındaki 3 kişinin öldüğü otomobili ise yoğun duman nedeniyle sonradan farkettim. Üzgünüm” dedi. Tuncay Kavçak, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı