Gazete Vatan Logo

Üç çocuğu ile birlikte yandı

Kömür sobası, aynı odada uyuyan Demir ailesini önce zehirledi.

Ardından sobadan çıkan kıvılcım odayı cehenneme çevirdi. İtfaiye müdahale etti ancak kurtaramadı

SAMSUN’un Havza İlçesi’nde bir evde sobadan çıkan yangında 27 yaşındaki Münevver Demir ile çocukları 8 yaşındaki Utku Buğra, 7 yaşındaki Emir Kayra ve 3 yaşındaki Afşin Pusat can verdi. Narkoz teknisyeni olan baba Yaşar Demir (26) ise diğer odada yattığı için kurtuldu. Ancak ailesini kurtaramanın üzüntüsü ile şoka girdi. Olay önceki gece Havza İlçesi’nin 25 Mayıs Mahallesi, Gazi Osman Paşa Caddesi’nde meydana geldi. 5 katlı binanın en üst katında oturan Demir ailesinin 4 mensubu çıkan yangında feci şekilde can verdi.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle bacadan giren sert rüzgarın etkisiyle kömür sobasının duman yapması sonucu aile önce zehirlendi. Ardından kıvılcım sıçraması sonucu yangın çıktı. İlçe İtfaiye yetkilileri, “Biz yangına hemen müdahale ettik. Fakat aileyi kurtaramadık. İlk tespitlerimize göre aile önce dumandan zehirlendi, sonra sobadan sıçrayan kıvılcım sonucu çıkan yangını farketmedikleri için de bulundukları odada yanarak can verdiler. incelememiz devam ediyor” dedi.

Acılı baba şok geçirdi

Yangından sonra hayatlarını kaybeden anne Münevver Demir ile çocukları Afşin Pusat, Emir Kayra ve Utku Buğra binadan cansız bedenleri çıkarılırken, diğer odada yatması nedeniyle son anda yangını farkeden ve alevler nedeniyle ailesini kurtaramayan, İlçe Devlet Hastanesi’nde narkoz teknisyeni olan baba Yaşar Demir sinir krizleri geçirdi. Şoka giren Yaşar Demir çalıştığı hastanedeki arkadaşları tarafından teskin edilmek istendi. Ancak kendine gelemeyen ve vücudunda yanık yaraları bulunan Yaşar Demir sakinleştirici ilaçlarla birlikte tedavi altına alındı.

Baba intihara kalktı

Acılı baba, eşi ve çocuklarının tabutları Çarşamba İlçesi’ne gelince babaevinin ikinci katından kendini boşluğa bırakarak ölmek istedi. Acılı babanın kırılan sağ ayağı Devlet Hastanesi’nde alçıya alındı. Dört cenaze daha sonra Umut Camii’nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları anasında aile mezarlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı