Gazete Vatan Logo

Tuvalet savaşını Fatma Girik kazandı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Torba Koyu'ndaki lüks villasının yanındaki ormanlık alana halk tuvaleti yapılmasına karşı çıkan sinema sanatçısı Fatma Girik, belediye tarafından 5 gün önce konulan seyyar tuvaleti kaldırttı.

Bodrum Belediyesi tarafından, Fatma Girik'in, balıkçı barınağı yanında, denize sıfır lüks tripleks villasına 50 metre uzaklıktaki ormanlık alana 5 gün önce seyyar tuvalet konuldu. Durumu öğrenen Fatma Girik, erkek kardeşi Günay Girik'i Bodrum'a gönderirken, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'yi telefonla arayarak olayı bildirdi. Bakan Pepe'nin talimatı üzerine Torba Mahallesi'ne gelen Orman İşletme Şefi ve orman memurları tuvaletin kullanılmasını önlemek için nöbet tutmaya başladı.

Bodrum Orman İşletme Şefliği, denize 30 metre uzaklıktaki ormanlık alana belediye tarafından resmi izinler alınmadan konulan seyyar tuvaletle ilgili tutanak tutup, dün akşam saatlerinde tuvaleti kaldırttı. Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir, "Kamunun tuvalete ihtiyacı varsa ve bu ormanlık alana yapılacaksa, resmi izinlerin alınması gerekirdi. Üst düzey amirlerimizden aldığımız talimat ve şikayetler üzerine gerekli tutanakları hazırlayıp, tuvaleti kaldırdık" dedi.

"UYGUN PROJE OLURSA DESTEK VERİRİM"
Sinema sanatçısı Fama Girik, tuvaletin gerekli izinler alınmadan, çevre sağlığı gözetilmeden konulduğunu, itirazının bu nedenle olduğunu söyledi. Girik, vatandaşa yapılan hizmeti engellediği gibi bir izlenim yaratılmaya çalışıldığını belirterek, "Bu doğru değil. Gerekli izinleri alsınlar, projeyi hazırlasınlar, çevre sağlığına uygun olan ve uygun bir yere tuvalet ve duş gibi tesisi yapsınlar. Daha önce de Torba'da yapılan sosyal tesislere, muhtarlık binasına, derneklere maddi ve manevi destekte bulunmuştum, uygun proje olursa buna da destek veririm" diye konuştu.

"ORMANIN HER YERİ TUVALET OLDU"
Torba Mahallesi Muhtarı Adnan Öztok ise, tuvaletin mutlaka yeniden konulacağını söyledi. Muhtar Öztok, "Fatma Girik, halkın ihtiyacını gidereceği tuvalet ile üç yıldır uğraşıyor. Torba Sahili'ndeki ormanlık alan tuvalete döndü. Çünkü, yaklaşık üç bin kişinin denize girdiği yerde tuvalet ve sosyal tesis yok. Ormanda pis kokudan geçilmiyor. Tuvaleti 100 metre ileriye yeniden koymak üzere gerekli izinleri almak için çalışmalara başladık" dedi.

Balıkçı barınağında görevli Kemal Karadeniz'de, hergün yüzlerce kişinin geldiğini Torba Sahili'nde tuvalet bulunmadığına dikkati çekerek, "İnsanlar tuvalet ihtiyaçlarını nerede karşılayacaklar? Kaldırılan tuvaletin yeri belki uygun değildi, ancak uygun bir yere mutlaka tuvalet yapılmalı" dedi.

Haberin Devamı