Gazete Vatan Logo

Tüm olanları gördü!

3 yaşındaki Burkay, dayısının annesi ile birlikte 3 kişiyi öldürmesine saniye saniye tanık oldu YENİ

KONYA’nın Ereğli İlçesi’nde ailesinden 4 kişiyi pompalı tüfekle öldüren 34 yaşındaki Doğan Demirok'un, katliamın tek tanığı 3 yaşındaki yeğeni Burkay Sayın'a dokunmadığı ortaya çıktı. Minik Burkay'ın olay yerinde ağlayarak parmağıyla polislere işaret ettiği dayısı Demirok'un 3 ay öncesine kadar vekil öğretmenlik yaptığı belirlendi. İfadesinde katliamın gerekçesine ‘ailevi mesele’ demekle yetinen üniversite mezunu işsiz Demirok'un sorgusu sürüyor.
Olay dün saat saat 22.00 sıralarında Şinasi Mahallesi Adaklı Sokak’ta meydana geldi. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde 3 yıl okuduktan sonra yeniden sınavlara girerek kazandığı Selçuk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden 2 yıl önce mezun olan Doğan
Korkunç olayda 4 kişi hayatını kaybetti

Ailesiyle birlikte yaşayan ve 8 yıl önce babası Setter Demirok'u kaybettiği belirtilen Doğan Demirok, 10 ay önce Emirgazi İlçesi Işıklar Beldesi'ndeki ilköğretim okulunda vekil öğretmenliğe başladı. 7 ay vekil öğretmenlik yapan Doğan Demirok, 3 ay önce işsiz kaldı. Nişanlısı ya da kız arkadaşının olmadığı belirtilen Doğan Demirok, buluştuğu arkadaşlarının yanından ayrılarak geldiği evde bir süre odasına kapandı.
Bunalımda olduğu öne sürülen Doğan Demirok, odasında bulundurduğu pompalı tüfeğini alarak oturma odasında oturan annesi 75 yaşındaki Rabia Demirok, ablası 35 yaşındaki Serap Sayın, diğer ablasının oğlu 19 yaşındaki Aydın Can ile uzaktan akrabası 34 yaşındaki Duran Dursun’un karşısına dikildi.
Serap Sayın'ın oğlu Burkay Sayın'ın gözlerin önünde pompalı tüfeği ailesine doğrultan Doğan Demirok art arda tetiğe basmaya başladı. Cinnet geçiren Doğan Demirok, kan gölüne dönen oturma odasından canını kurtarmaya çalışan Serap Sayın ile Duran Dursun'u da kaçtıkları balkonda öldürdü. Demirok, elindeki tüfekle olay yerinde can veren 4 kişinin başında otururken, katliamın tanığı küçük Burkay şoke oldu.

ELİYLE DAYISINI İŞARET ETTİ
Doğan Demirok, elindeki tüfekle silah seslerini duyan komşularının ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen polise kapıyı açtı. Kan gölü oturma odası ve balkondaki cesetleri gören polis ekipleri, hemen Demirok'un elindeki tüfeğe hamle yaparak aldı. Bu arada, oturma odasındaki cesetlerin başında yaşadığı şokun etkisiyle sürekli ağlayan minik Burkay, polisi görünce eliyle dayısını işaret etti. Konuşmakta güçlük çeken Burkay yakınlarına teslim edildi.
Demirok gözaltına alınırken, çağırılan 112 Hızır Acil Servis ekipleri 4 kişinin de yaşamını yitirdiğini belirledi. Bunun üzerine getirtilen belediyeye ait cenaze araçları cesetleri, Ereğli Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Olay yerinde 9 boş kovan bulundu.

10 DAKİKAYLA KURTULMUŞ
Kurbanlardan Serap Sayın’ın eşi Ali Sayın ise, olaydan sadece 10 dakika önce evden ayrıldığını söyledi. Polise ifade veren Sayın, “Ben evden çıkarken Doğan gelmişti. Böyle bir şey yaptığına inanamıyorum. Şoktayım” diyebildi.

‘AİLEVİ SORUN’ DEDİ
Polis merkezinde ifadesi alınan Doğan Demirok, “Ailevi bir problem. Olayın başka bir nedeni yok” dedi. Polis, sorgusu sırasında oldukça sessiz ve sakin olan Demirok’un ayrıntılı ifade vermekten kaçındığını söyledi.

‘ANNESİNE KIYAMAZDI’
Doğan Demirok’u yakından tanıyan akrabalarından biri ise şunları söyledi:
“Büyük bir şok içindeyiz. Son derece sessiz ve sakin bin insandı. Böyle bir şey yapabileceği asla aklımıza bile gelmezdi. Özellikle annesini çok severdi. Annesine hiç toz kondurmazdı, Ona hiç kıyamazdı. Annesini nasıl vurabildiğini anlamış değiliz. Ancak, bir süre önce işsiz olması nedeniyle bunalıma girmişti. Daha da içine kapanmıştı. Çevresindekilerle pek konuşmuyordu. Kendi halinde yaşıyordu.”



Haberin Devamı