Gazete Vatan Logo

Tranvay hattı tehlike saçıyor

Edirnekapı- Sultançiftliği tranvay hattındaki ihmal ölüme davetiye çıkartan türden!

İstanbul’un en büyük sorunlarından olan trafiği rahatlatmak için yapılan raylı sistemlerden biri olan Edirnekapı- Sultançiftliği hattı 12 Eylül’de İstanbulluların hizmetine girdi. İstanbul’un trafik yükünü hafifletmesi planlanan hatın, henüz kendi sorunlarını halledemediği görüldü.


TRAMVAY HATTINDA TEHLİKELİ GÖRÜNTÜLER

Tramvay hattının açılışı okulların açılışına yetişmesi için acele edilince, ortaya komik ve ürküten görüntüler çıktı. Hattın elektronik sistemleri tamamlanmadığı için makas değişimini vatmanlar yapıyor. Vatmanlar, tramvayı durdurarak levye ile aşağıya iniyor. Makası değiştirdikten sonra tekrar tramvaya binip yoluna devam ediyor.

Hatta yeteri kadar güvenlik önlemi alınmamış olması nedeniyle tehlikeli anlar da yaşanıyor. Hat boyunca nerdeyse her 20 metrede bir asılan ‘Yüksek gerilim vardır. Hatta girilmesi yasaktır’ levhalarına rağmen yayalara yeteri kadar geçiş alanı bırakılmadığı için, raylarının üstünde onlarca kişi dolaşıyor. Hattın bazı bölümlerinde ise çocukların tehlikeye aldırış etmeden oynadığı görülüyor.

DURAKLAR AÇILMADI

Küçükçekmece- Topkapı arasında yapım çalışmaları tamamlanmak üzere olan metrobus hattı ile bir hafta boyunca ücretsiz yılbaşına kadar ise yüzde 50 indirimle yolcu taşıyacak. Sultançilfliği-Edirnekapı Raylı Sistem Hattı’nda bazı durakların ise tamamlanmadığı görüldü. Merdivenleri ve çıkış rampaları yapılmayan durakların tamamlana kadar aktif hale gelmeyeceği belirtildi.

Yılan hikayesine dönen hattın yapımına 2001 yılında başlandı. Uzunluğu 12.4 kilometre olacak tramvay hattı üzerinde 16 istasyon bulunuyor. Hatta saatte 16 bin yolcu taşınabileceği belirtildi.

Haberin Devamı