Gazete Vatan Logo

Tramvay altında can pazarı

Akülü sandalyesi ile yolun karşısına geçmeye çalışan engelli 79 yaşındaki Mevlüd Yayla tramvayın altında kaldı.

Engelli vatandaşı kurtarmak için itfaiye ve sağlık ekipleri seferber oldu.


Cevizlibağ tramvay yolu üzerinde, yürüme engelli Mevlüd Yayla akülü aracıyla yolun karşısına geçmek istedi. Kendisine kırmızı ışık yandığını farketmeyen ve yola doğru aracını süren Yayla’ya Zeytinburnu- Kabataş seferini yapan tramvay çarptı. Görgü tanıkları tranvay vatmanın engelli vatandaşa görerek çok yavaşladığını ve sürekli düdük çalarak uyarmaya çalıştığını belirtti. Vatman tüm çabalarına rağmen tramvayı durduramayarak Yayla’nın akülü sandalyesine çarptı.

Yayla yaklaşık 15 metre sürüklenirken, tramvay akülü sandalyeyi altına aldı. Tramvay durduktan sonra yolcular ve vatman panik içerisinde yaralıya bakmak için aşağı inerken, Yayla’nın durumunun iyi olduğu görüldü. Bacağı sandalyeyle tramvay arasında sıkışan Yayla için itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi Yayla'yı kısa sürede kurtardı, ambulansla İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı.

Yaralı Yayla hastaneye kaldırıldıktan sonra olay yerine gelen kızı, akülü sandalyenin parçalanmış halini görünce gözyaşlarına boğuldu. Babasının durumunun nasıl olduğunu soran ve feryat eden kadın, bir itfaiye eri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Sürekli ağlayan ve babasının durumunun ciddi olduğunu sanan kadın daha sonra belediyeye ait bir araçla hastaneye gönderildi.

Haberin Devamı