Gazete Vatan Logo

THY’nin İzmir uçağında bomba alarmı

TÜRK Hava Yolları’nın saat 17.00’de yapılacak İstanbul-İzmir seferi öncesinde, uçağın tuvaletinde "Bomba var" yazılı not bulunması üzerine yolcular tahliye edildi. Bomba imha uzmanları uçakta arama yapıyor.

Alınan bilgiye göre, THY’nin saat 17.00’de kalkış yapacak olan TK2332 sefer sayılı İzmir uçağına yolcular binmeye başladıkları sırada, kabin memurları uçağın tuvaletinde, üzerinde İngilizce "Uçakta bomba var" yazılı bir not buldu. Bunun üzerine, uçaktaki yolcular tahliye edilerek, durum Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildi.

İhbar üzerine gelen bomba imha uzmanları uçakta arama yaptı.

UÇAKTAKİ BOMBA İDDİASI ASILSIZ ÇIKTI

Türk Hava Yolları’nın (THY) saat 17.00’de İstanbul’dan İzmir’e gidecek uçağının tuvaletinde, üzerinde İngilizce "Uçakta Bomba Var" yazılı bir not bulunması üzerine yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Yolcular ise başka bir uçakla İzmir’e hareket etti.

İstanbul-İzmir seferini yapacak olan TK-2332 sefer sayılı, TC-JSH kuyruk tescilli Airbus A-321 tipi "Van" adlı uçak saat 16.15’te yolcu almaya başladı. Bu sırada, uçakta görevli olan kabin memurlarından biri, son olarak tuvalet ve koltukları kontrol ederken, tuvalette bir kağıt buldu. Kabin memuru, bulduğu kağıdın üzerinde İngilizce olarak "Uçakta bomba var" yazısını görünce, alarm verildi. Önce yolcu alımı durduruldu; ardından hemen Emniyet Müdürlüğü’ne haber verildi. Uçaktaki 126 yolcu da hızla tahliye edildi.

Haberin Devamı

İDDİA ASILSIZ ÇIKTI

Daha sonra, bomba imha ekibi hızla uçağa geldi ve önce uçak içindeki el bagajları ve raflardaki paketler incelendi. Bu arada, uçak, apronda "havuz" olarak adlandırılan güvenli bir yere çekildi ve kargo bölümünde bulunan valizler görevliler tarafından aşağıya indirildi. Bomba uzmanları bagaj ve valizleri aramadan geçirdi. Ancak aramalar sonucu herhangi şüpheli bir duruma rastlanmadı.

Yolcular ise başka bir uçakla saat 19.00’da İzmir’e hareket etti.

YÖNETMEN GANİ RÜZGAR ŞAVATA DA UÇAKTAYDI

Ünlü sinema yönetmeni Gani Rüzgar Şavata da İzmir uçağının yolcularından biriydi. Şavata gazetecilere, "Erbil’den geliyorum. Aktarmalı İzmir’e gidiyorum. Bir film çalışmamız var. Zübeyde Hanım’la ilgili. Ama maalesef burada filme yakalandık. Panik falan yoktu. Herhalde uçağın tuvaletinde bir şeyler yazmışlar. Bomba var. Böyle bir duyum aldık. Normal olarak uçaktan indirdiler" dedi.

Haberin Devamı

Diğer bir yolcu Gülhan Ural ise, "Saat 17.00’de hareket etmesi gereken uçak, Kaptan’ın 17.10’da anons etmesiyle güvenlik problemi olduğu söylendi. Uçak boşaltıldı. Uçaktan boşaltıldıktan sonra, otobüslerin içinde bekletilerek 15-20 dakika sonra bizi buraya getirdiler. Uçakta bomba olduğu yazılıymış bir yerde. Kaptan güvenlik nedeniyle tüm eşyaların uçaktan ayrılması gerektiğini söyledi" diye konuştu.