Gazete Vatan Logo

Sudan’da Türk denizci gemiden düşüp kayboldu

Sudan’da, CY Thunder gemisinde çalışan Türk denizci Ali Özcan, helikopterle gemiye gönderilen klavuz kaptanın indirilmesi sırasında denize düştü. Özcan’ın güvertede iken can yeleğini giymesi gerektiği ancak o esnada giymediği ileri sürüldü

Sudan’da, Yılmar Denizcilik İşletmesine ait dökme yük gemisi CY Thunder gemisinde çalışan Türk denizci Ali Özcan, gemiden denize düşerek kayboldu. Sudan Limanının 6 mil kadar açığında gerçekleşen olay, helikopterle gemiye gönderilen klavuz kaptanın indirilmesi sırasında yaşandı. Kazada, klavuz kaptanın indirilmesi sırasında Özcan’ın sarkıtılan halatı tutmak isterken denize savrulduğu iddia edildi. Deniz Haber Ajansı’nın haberine göre, Özcan’ın arkadaşı olan Sudenaz Özcan, gemi şirketinin kendilerine sadece “aramalara devam ediliyor” şeklinde kısa bir bilgi verdiğini kaydetti.

Geç mi müdahale edildi?

Diğer yandan, Özcan’ın, güvertede iken can yeleğini giymesi gerektiği ancak o esnada giymediği de ileri sürüldü. Klavuz kaptanın gemiye indirilmesi sırasında pilot çarmıhı işleminden sorumlu olan Özcan’ın, amirleri tarafından bu işlem esnasında can yeleği konusunda uyarılmadığı iddia edildi. Olay yaşandıktan sonra ise Özcan’ın denizde el fenerini açtığı ancak kurtarma ekiplerinin anında müdahale edemediği de ileri sürüldü.

Haberin Devamı