Gazete Vatan Logo

Suç makinesi polisi bile çarpmış

161 ayrı suçtan sabıkalı Hacıhüsrevli genç kız nezarette de rahat durmadı

Hacıhüsrev’de yaklaşık bir hafta önce yaklaşık bin polisin katıldığı, havadan iki helikopterin de destek verdiği Demir Yumruk Operasyonu ile ilgili soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı. İstanbul’daki 80 adres ile Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Samsun, Şanlıurfa ve Niğde yapılan eş zamanlı olarak düzenlenen son 20 yılın en büyük hırsızlık operasyonunda 246 kişi gözaltına alındı.

Çocuklar serbest bırakıldı

57 çete üyesi, 18 yaşından küçük oldukları gerekçesiyle serbest bırakıldı. Geriye kalan 189’dan 79’u da “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üye olmak, yardım, silahla gasp ve adam yaralama” suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 27 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polisin telefonunu çarptı

Operasyonda yakalanan hırsızlık zanlılarının, nezarette de boş durmayarak mesai yaptıkları ortaya çıktı. Nezarette bulunan kadın hırsızlardan birinin, görevli bir polis memurunun cep telefonunu çaldığı anlaşıldı. Polis memurunun olayı fark etmesinden sonra yapılan aramada çalıntı cep telefonu bir kadın hırsızın iç çamaşırında bulundu.

Nezarette günlük yemek siparişlerini veren hırsızların, kendilerine tost getiren kantin görevlisini de yankesicilik yöntemiyle soyduğu öğrenildi. Kadın hırsızlardan biri kendilerine tost getiren kişiyi oyalarken, diğerinin tost görevlisinin cebinden parayı çalarak tost parasını ödediği kamera görüntülerine yansıdı. Tostçunun olayı fark etmesi üzerine hırsız kadınların, parayı geri verdikleri öğrenildi.

En gözde Hacıhüsrevli

Hacıhüsrev’deki operasyon kapsamında tatil yapmak için sevgilisiyle gittiği Bodrum’dan Samsun’a dönerken gözaltına alınan Hacıhüsrev’in en gözde hırsızı Mihriban Tomak hakkında İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa olmak üzere 59 giyabı tutuklama kararı olduğu belirlendi.

İstanbul Adliyesi’nde sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan Mihriban Tomak, diğer suçlar için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.Tomak, çıkarıldığı mahkemelerde ifade verdi ve 56 arama kararıyla ilgili serbest kaldı.Tomak’ın polise 161 kez gelişi olduğu belirtildi.

Ünlülerin kapkaççısı

Şimdi 18 yaşında olan Mihriban Tomak, 2001 yılında Dedeman Oteli’nde düzenlenen bir toplantıya katılan Orgeneral İlhan Kılıç’ın kızı Ebru Kılıç Çerezci’nin çantasını yine kaldırımcılık yöntemiyle çalarak gündeme gelmişti. 2003 yılında bir bankadan 32 milyar lira paranın çalınması olayına adı karışan Tomak’ın 2004 yılında Kapalıçarşı’da Ürdün Prensesi Basma Bint Talal’ın çantasını kaldırımcılık yöntemiyle çaldığı da ortaya çıkmıştı.

67’si sahte kimlikli çıktı

Gözaltına alınan kişilerlerle ilgili sürdürülen soruşturmada, yeni bilgiler de ortaya çıktı. Gözaltına alınan kişilerin alınan parmak izleri ile üzerinde çıkan kimlik bilgileri ile karşılaştırıldı. Yapılan karşılaştırılmada 67 kişinin sahte kimlik kullandığı tespit edildi.

Haberin Devamı