Gazete Vatan Logo

Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?

Sonsuzluk işareti günlük hayatta sıklıkla kullanılmakta olan bir işaret olma özelliğine sahiptir. Sonsuzluk işareti yana doğru sekiz sayısına benzeyen bir sembol olarak bilinmektedir. Sonu olmayan ve ebediyet manasına gelmekte olan sonsuzluk işareti "∞" şeklinde gösterilmektedir. En fazla matematik ve fizik alanında kullanılmakta olan bir işaret olduğunu söylemekte mümkündür. 

Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?

Sonsuzluk işareti, sonu olmayan anlamına gelmekte olan bir semboldür. Yana doğru yatmış olan sekiz sayısına benzeyen sonsuzluk işareti ebediyet manasına da sahiptir. Matematikte ise sonsuz büyük bir sayıyı ifade etmek için kullanılmakta olan matematiksel bir sembolü ifade etmektedir. Sonsuzluk işaretinin simgelenen bir sayı olmadığı söylenebilir. Sadece sonsuz büyüklükte olan miktarı temsil etmektedir. 

Sonsuzluk işaretinin özellikle matematik ve fizik alanında sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Aynı zamanda çeşitli paylaşımlar yaparken de sahip olduğu anlam nedeniyle kullanılmak istenmektedir. 

Sonsuzluk İşareti Ne İşe Yarar?

Sonsuzluk işareti sonsuz büyüklükteki bir miktarı ifade etmektedir. Basit ve son derece önemli olan sembollerden birisi olarak bilinmektedir. Özellikle dövme satında ve mücevher tasarımlarında da kullanılması tercih edilen semboller arasında yer almaktadır.

Sonsuzluk işaretinin sınırı olmayan bir şeyi ifade ettiği de söylenebilir. Genel olarak sonsuzluk işaretinin en popüler kullanım şeklinin sonsuz sevgiyi ifade ettiğini söylemek mümkün olmaktadır. Sonsuzluk işaretinin bir diğer kullanım şekli ise durdurulamaz yeteneği ifade etmektedir. 

Haberin Devamı

Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?

Birçok alanda kullanılmakta olan sonsuzluk işareti klavyede direk olarak oluşturulabilen bir işaret değildir. Sonsuzluk işareti (∞) sembolü ile gösterilmektedir. Sonsuzluk işaretini kullanmak istediğinizde klavyede nasıl yapılacağını da öğrenmenizde fayda vardır.

Sonsuzluk işaretinin yapılması için en fazla tercih edilen yöntemlerden birisi ALT kodlarının kullanılmasıdır. Windows işletim sistemlerine sahip olan cihazlarda kullanabileceğiniz yöntem sayesinde çeşitli kombinasyonları kullanarak işareti elde edebilirsiniz. 

Sonsuzluk işaretinin yapılması için fare imlecini sembolü yerleştirmek istediğiniz kısma yerleştirmeniz gerekmektedir. Sonsuzluk işareti için klavyenizde yer alan ALT tuşuna basılması gerekir. Ardından ise sağ tarafta bulunan rakamlardan sırayla ''2'' , ''3'' ve ''6'' tuşlarına basmanız gerekmektedir. Gerekli kombinasyonun gerçekleştirilmesinin ardından ellerinizi serbest bırakarak sonsuzluk işaretini (∞) ortaya çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mac işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda sonsuzluk işaretinin yapılabilmesi için ise ALT kodları kullanılamamaktadır. Sonsuzluk işaretinin ortaya çıkarılabilmesi için fare imlecini yerleştirdiğiniz zaman "Option" ve "5" tuşlarına aynı anda basmanız gerekmektedir. Gerekli kombinasyonu gerçekleştirdikten sonra ise ellerinizi serbest bırakarak sonsuzluk sembolünün (∞) ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.