Gazete Vatan Logo

Sonbaharı görmeden kış geldi

Sonbaharı görmeden kış geldi

Türkiye on gün öncesine kadar 17-18’li derecelerle ilkbahar havasını yaşarken, iki gündür kara kışın hakimiyeti altında. Bolu Dağı, Ankara Düzce, Sivas, Karabük, Yozgat ve daha birçok ilimiz karlar altında. Bahçesaray’ın yolu da bir süre kapandı

Kış tüm yurtta kendisini hissettirirken ege kıyıları Akdeniz ve İstanbul hariç tüm yurtta kar yağışı etkili oluyor. Meteorolji uzmanlar İstanbul’a da 10 Aralık’ta kar yağışının geleceğini söylüyor.

TEM Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı aralıklarla devam ediyor - Kar kalınlığı, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Kartalkaya’da 30, Kartepe’de ise 10 santimetreye ulaştı TEM Otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkisini sürdürüyor. TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu ve Düzce kesiminde, karayolları ekiplerinin kar küreme çalışmaları devam ediyor.

Kartalkaya 30 santimetre

Trafik ekipleri de oluşturdukları kontrol noktasında, araçlarda kış lastiği denetimi yaparak, sürücüleri zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları konusunda uyarıyor. Kar kalınlığı, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Kartalkaya’da 30, Kartepe’de ise 10 santimetreye ulaştı.

Haberin Devamı

Zonguldak’ta da önceki günden itibaren aralıklarla yağan yağmur yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu, sürücülere de zor anlar yaşattı.