Gazete Vatan Logo

Somalı Betül’ün büyük hayali gerçek oluyor

Soma faciasında hayatını kaybeden Ali Yüksel’in 9 yaşındaki kızı Betül’e Türk Hava Kurumu uygun yaşa gelmesi ve ilgili sağlık kriterlerini taşıması halinde ücretsiz pilotluk eğitimi verecek

Soma’da geçen yıl meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden biri olan Ali Yüksel’in mezarına bıraktığı mektupta “Ben pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım” yazan Betül’ün hayali THK ile gerçeğe dönüşecek. Betül’ün uygun yaşa gelmesi ve ilgili sağlık kriterlerini taşıması halinde ücretsiz pilotluk eğitimi alması için THK Genel Başkanı Vacit Öktem, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ve Yüksel ailesinin katılımıyla, Soma Kaymakamlığı’nda protokol imzalandı.

Maden faciasında hayatını kaybeden Ali Yüksel’in eşi Ergül Yüksel ile çocukları Betül ve Furkan Yüksel’in de katıldığı imza töreninde konuşan THK Başkanı Vacit Öktem, Betül’e verdikleri pilotluk eğitimi sözüne resmiyet kazandırmak için protokol hazırladıklarını belirterek, “Babasının mezarına yazdığı mektupta pilot olma hayalini dile getirmiş.

Artık bizim kızımız

Bizler bunu duyduktan sonra kendimize bir görev edindik. Biz Betül’ü bir emanet olarak aldık. Betül bundan sonra Türk Hava Kurumu’nun kızı” dedi. Pilot olma hayali gerçekleşeceği için mutluluğu gözlerine yansıyan Betül Yüksel, “Kendimi melek gibi hissediyorum. Pilot olunca ilk annemi uçuracağım” diye konuştu.

Haberin Devamı