Gazete Vatan Logo

Şok rapor

Elini kıyma makinesine kaptıran 42 yaşındaki Fadime Yıldız'ın dört parmağı kopmuştu

Denizli'de bir elini felç yüzünden kullanamayan engelli kadın, temizlik işçisi olarak çalıştığı markette diğer elini de kıyma makinesine kaptırdı. İki elini de kullanamayan kadın bu durumu mahkemede kanıtlayamıyor. Çünkü, 4 parmağı kopan kadına hastaneden "sağ ayak parmakları koptu, 1 ay sonra işe başlayabilir' raporu verildi.

Denizli'de temizlik görevlisi olarak çalıştığı markette sağ elini kıyma makinesine kaptıran 42 yaşındaki Fadime Yıldız'ın dört parmağı koptu.

Sol eli de 30 yıl önce maganda kurşunu isabet ettiği için felçli olan kadının durumu, yürekleri sızlatttı.

Afyonkarahisar'da yaşayan Ali-Fadime Yıldız çifti, 8 yıl önce dört çocuklarıyla birlikte Denizli'ye göç etti.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan eşine destek olmak için Fadime Yıldız da 2008 yılında İş-Kur aracılığıyla bir marketler zincirinin İstasyon Caddesi şubesinde temizlik görevlisi olarak işe başladı.

İddiaya göre geçen 20 Mart'ta, marketin müdürü, Yıldız'dan, görevi olmadığı halde bir müşteri için kıyma çekmesini istedi. Yıldız, kıymayı çekerken eti tokmak yerine eliyle itmek isteyince sağ elini makineye kaptırdı.

Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldız'ın başparmağı hariç diğer dört parmağı kesildi. 12 yaşındayken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunun isabet etmesi nedeniyle sol elini de kullanamayan Yıldız'ın dünyası karardı.

Şok eden rapor

Yıldız'a, el yerine, 'sağ ayak başparmağı haricindeki dört parmağının kesildiği' ve 22 Nisan'da işbaşı yapabileceği yönünde rapor verilip, üç gün sonra taburcu edildi.

Eşine verilen rapordaki hatayı farkeden 47 yaşındaki Ali Yıldız, düzeltilmesini istediği Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Y.S.'nin kendisini, "'Ben, böyle istedim, ne var yani? Çık dışarı' diyerek azarladığını iddia etti.

Artık suyunu bile eşi ve çocuklarının içirdiğini anlatan Fadime Yıldız, "Eskiden tek elle de olsa işimi görebiliyordum. Şimdi hiçbir şey yapamaz oldum. Görevim olmadığı halde bana kıyma çektiren işyerim ile hatalı rapor düzenleyen hastane hakkında avukatım aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundum. İşyeri yetkilileri kıyma makinesini temizlerken, elimi kaptırdığımı iddia ediyor. Ancak, gerçek er geç ortaya çıkacak. Hakkımı yasal yollardan arayacağım" diye konuştu.

Yıldız'ın avukatı İsmail Özgür, olay anında markette olan müşterinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, "İnsaniyet namına ortaya çıkıp, gerçeği anlatarak tanıklık yapmasını bekliyoruz" dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. İbrahim Ethem Çövüt ise Yıldız'a hatalı rapor verildiği iddialarıyla ilgili açıklama yapmadı.

Haberin Devamı