Gazete Vatan Logo

Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları...

Sodalit taşı magmatik kayaçlarda oluşan ve çivit mavisi rengi ile birçok kişinin dikkatini çeken doğal taşlardandır. Sodalit taşı akıl taşı, nirvana taşı ya da mantık taşı olarak da bilinmektedir.

Sodalit Taşı Özellikleri Nelerdir? Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları...

Sodalit, mantık, nirvana ya da akıl taşı olarak da bilinen doğal bir taştır. Duyguların paylaşımında büyük bir role sahip olduğuna inanılan sodalit taşının beyin gücünü de artırdığı düşünülür. Kaya görünümlü bir taş olan sodalit mor ve mavi renkleri ile ön planda olur. Genellikle bileklik, kolya, küpe ya da tespih yapımında tercih edilir fakat obje şeklinde de tercih edilmesi mümkündür.

İçerisinde yüksek oranda sodyum mineralini barındıran sodalit taşı 5,5 ile 6 derece arasında bir sertlik derecesine sahiptir. Heyecanı azalttığı ve özgüveni artırdığı düşünülen sodalit taşı mavi renk üzerinde beyaz çizgiler ve benekler barındırır. Nadiren de olsa sodalit taşının bazısında pirit ya da lapis de gözlemlenebilir.

Sodalit Taşının En Bilinen Faydaları...

Boğaz rahatsızlıklarından özellikle şişlik ve iltihaplara iyi geldiğine inanılan sodalit taşı mide bulantısı ve araba tutmasına karşı da etkilidir.

Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyenlere kullanması önerilen sodalit taşının kan basıncını dengelediği ve tansiyonu düzenlediği bilinir.

Haberin Devamı

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kişileri enfeksiyonlara karşı korur.

Lenf düğümlerini temizler.

Cesaret verir, heyecanlı ve çekingenliği de azaltır.

Eğer kalbe yakın bir şekilde taşınırsa stresi ve gerginliği de azalttığına inanılır.

Depresyon hastalarının iyileşmesine yardımcı olur ve gerçeklik algısını artırır.

Odaklanmayı sağladığından kişiyi gereksiz ve boş düşüncelerden uzaklaştırarak zihninin berraklaşmasına yardım eder.

Sezgi ve mantığı birleştirdiğine inanılan sodalit taşı iletişimi kolaylaştırır. Bu nedenle önemli toplantı ya da görüşmeye katılacak olan kişilerin kullanmaları önerilir.

Sodalit Taşı Hangi Burcun?

Sodalit taşı genellikle yay burcu ile anılan bir doğal taştır. Yay burcu kişilerinin daha fazla tercih ettiği bir taş olan sodalit herkes tarafından da kullanılabilir. Sodalit taşının uyumlu olduğu çakralar da boğaz çakrası ile göz çakrasıdır. 

Sodalit Taşının Temizliği

Doğal taşlar kullanıldıkça negatif enerji ile dolarlar ve bu nedenle temizlenmeleri ve arındırılmaları gerekir. Tütsü yakarak sodalit taşını temizlemek mümkündür. Çünkü tütsünün dumanı sodalit taşında birikmiş olan negatif enerjiyi yok eder ve taşın temizlemesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Akan bir suyun altında tutup hiçbir temizlik malzemesi kullanmadan sodalit taşını temizleyebilirsiniz. Toprağa gömmek de taşın temizlenmesine yardımcı olur. 1 gün boyunca sodalit taşını toprakta bekletirseniz kötü enerjilerden arınmış olur.