Gazete Vatan Logo

Skandal! ‘İçki ve uyuşturucuya alıştıracağız’

Skandal! ‘İçki ve uyuşturucuya alıştıracağız’

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile AKP’li Esenler Belediyesi’nce ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Bir Kitap Bir Dünya’ projesi kapsamında ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine dağıtılan ‘Çiçek Bahçesi’ adlı kitapta kadınlara ve sanatçılara yönelik ağır ifadeler yer aldı. ‘İyi aslan tarafından yönetilen orman ülkesinde darbe yapmak isteyen sırtlanların’ anlatıldığı çocuk kitabında, çalışan kadınlar ‘Dişi hayvan’ olarak tanımlanıyor ve “Dişi hayvanlara özgürlük verdiğimizde, kendilerini erkeklerle bir tutacaklar” deniliyor. Kitaptan bazı bölümler şöyle: Dişi olanların güzellerini seçin. Bunları sanatçı adıyla meşhur edip, para, içki ve uyuşturucuya alıştıracağız. Sık sık eş değiştirmelerini alkışlayacağız. Dişi olanlar verdiğimiz özgürlükle, zaten esirimiz olacaklar. İstediğimiz herşeyi yapacaklar.

Ödül umre

Anadolu Eğitim Sendikası, skandal kitabı toplatmak için 5 Mart’ta Esenler Kaymakamlığı’na başvurdu. Sendika’nın Genel Başkanı Cansel Güven, “Bu kitap gibi onlarca kitap on binlerce öğrenciye dağıtılıyor, Kitap içeriklerinden sınav yapılacak, şampiyonlar Umre ziyareti ile ödüllendirilecek” dedi.

Haberin Devamı

Toplatma talimatı

Kitabın toplatılması talimatı veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kitaba uygunluk veren komisyon hakkında da inceleme başlattı.

‘Çocuk hikayelerinde abartı olur’

Kitabı, ‘Cüneyd Suavi’ takma adıyla Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şükrü Şumnu yazdı. Şumnu, Sözcü gazetesinin soruları üzerine, “Kitabı çocuklara yazdım. Tıpkı Aslan Kral’daki gibi bir çocuk hikayesi. Detaya girmeye gerek yok. Böyle çocuk hikayelerinde abartı olur” dedi. Şumnu, “Neden takma isim?” soruya da “Üniversitede görevim olduğu için diye” yanıtını verdi.