Gazete Vatan Logo

Sivas'ta 'elektrik sayacı' operasyonu

SİVAS’ta elektrik dağıtım şirketi deposundan çalınan sayaçların, kentteki bazı tesisatçılar tarafından usulsüz olarak binalara takıldığı belirlendi. Polisin yaptığı operasyonda 13 şüpheli gözaltına alınırken, depo görevlisi ve bir elektrik tesisatçısı tutuklandı.

Sivas ve Tokat’ta elektrik dağıtım işini yürüten ÇEDAŞ’ın bünyesinde faaliyet gösteren Çamlı A.Ş.’nin deposunda yapılan sayımlarn soncunda digital sayaçlardan 3 bin tanesinin eskik olduğu fark edildi. Yapılan araştırmada piyasada faaliyet gösteren bazı elektrikçilerin binalara bu sayaçları taktıkları ve sahte mühür kullandıkları belirlendi. Durumun polise bildirilmesi üzerine Sivas Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro amirliği ekiplerince soruşturma başlatıldı. İlk etapta şirketin depo sorumlusu A.C. sorguya alındı. A.C.’nin depodan aldığı sayaçları kentte faaliyet gösteren M.Y., Z.Ö., H.Ö. adlı elektrikçilere sattığı ve ayrıca şirkete ait mühürleri de verdiği belirlendi. Elektrikçilerin sayaç ve mühürleri yetkileri olmadığı halde binalara taktıkları ve mühür fekki yaptıkları belirlendi.

Elektrikçilerden M.Y.’nin Alibaba Mahalesi’ndeki işyerinde yapılan aramada çalıntı sayaçlardan 150’si bulundu. Firmanın tanesini 50 liradan sattığı sayaçların 30 TL karşılığında evlere usulsüz takılarak kazanç elde edildiği belirlendi. Polisin yaptığı araştırma sonucu olayla bağlantılı olduğu belirlenen toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Polisteki sorgu ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden şirketin depo sorumlusu A.C. ile elektrikçi M.Y. tutuklandı, diğer 11 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı