Gazete Vatan Logo

Sivaslıyız hepimiz Hobbit’iz!

Sivaslıyız hepimiz Hobbit’iz!

Sivas Belediyesi, ’Yüzüklerin Efendisi’ ve ’Hobbit’ serisi filmlerinden esinlenerek yamaç evleri yaptı.

İlgi çok büyük olunca Belediye Başkanı Sami Aydın 100 ’Hobbit Yamaç Evi’ daha yapacaklarını söyledi.

John Ronald Reuel Tolkien yazdığı, Peter Jackson tarafından sinema filmi olarak çekilen ’Yüzüklerin Efendisi’ ve ’Hobbit’ filmi serilerinde yer alan ve Hobbit karakterlerinin yaşadığı küçük tepeler içine gömülen evlerden esinlenen Sivas Belediyesi, kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na benzeri evler inşa etti. Film kahramanı cücelerin yaşadığı evlerin büyüklüğündeki yamaç evleri, yapım aşamasında olmasına rağmen ilgi gördü. 1+1 olarak inşa edilen 65 metrekarelik yamaç evlerinde mutfak, banyo, tuvalet ve yatak odası bulunuyor. Sivas Belediyesi, bu evlerin sayısını 100’e kadar çıkarmayı hedefliyor. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bölgede filmdeki gibi bir ’Hobbit’ köyü kurup alanı turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Dağın içine gömüyoruz
Belediye Başkanı Ak Partili Sami Aydın, “Bu evler dağın içerisine tamamen gömülerek, sadece ön terası vadiye manzaralı olacak şekilde 1+1 olarak planlandı. Numune olarak 2 tanesini yaptık, ama çok ciddi ilgiyle karşılaştık. Buraları kiralamak için o kadar çok bizi arayan var ki biz bile şaşırdık.
İlgi olacağını biliyordum ama bu kadar olacağını bilmiyordum” dedi. Başkan Aydın ev sayısı konusunda sınırları olmadığını belirterek, “Doğallığı bozmadan belki 40-50, belki ileride sayı 100’e çıkacak. Seneye de inşaat devam edecek” dedi.
Bilgisayarı açtık baktık, çizdik
Projeyi hazırlayan Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun ise, “Projeyi çizen arkadaşa da dedim ki bilgisayarın başına geç, interneti aç ’Hobbit’ evleri yaz, çıkan evlerin modern mimariye uygulanmış şeklinde projesini çiz. Onlar da bu projeyi gerçekleştirdiler. Projeyi başkanımız çok beğendi ve uygulamaya konulmasını istedi” dedi.

Haberin Devamı