Gazete Vatan Logo

Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...

Sitrin, ismini Fransızca bir kelime olan citron sözcüğünden almaktadır. Citron, kelime olarak limon anlamına gelir ve birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülmektedir.

Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...

Sitrin taşı şifacı ve güçlü bir iyileştirici olduğu düşünülen kıymetli taşlardan biridir. Daha çok sağlık taşı olarak da bilinen bu taşın rengi sarı ile açık kahve arası olur. Genelde bal sarısı tonlarında da karşımıza çıkan sitrin taşının saydan, opak ya da yarı saydan halleri olabilir.

İsmini Fransızca citron sözcüğünden alan sitrin taşı limon anlamına gelir. Birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülen sitrin taşı Yunanlılar ve Romalılar tarafından takılarda kullanılmıştır. Antik kazılardan çıkan bu kalıntılar sitrin taşının süs ve mücevher yapımında da kullanıldığını gösterir.

Kuvars ailesine mensup olan sitrin taşı tüccar taşı veya başarı taşı olarak da bilinir. Sertlik değeri 7 olan taşın içinde hidratlı demir oksit, demir minerali ve hematit bulunur. Ender bulunan bir taştır ve kırıldığı zaman içinde donmuş olarak bulunan su çözünmeye başlar.

Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...

Masaj yağlarında kullanılır ve enerji verdiği düşünülür. 

Mide, dalak, böbrekler, karaciğer ve kalp için de yararlı olduğu bilinir. 

Haberin Devamı

Kan dolaşımını dengede tutar ve bu sayede hem organların hem de hücrelerin sağlıklı kalmasında etkilidir.

Uyku sorunu olanların sitrin taşını taşıması ve bu rahatsızlıktan kurtulması önerilir.

Vücuda zindelik verdiği düşünüldüğünden yorgunluğu giderdiği de bilinir.

Cesaret artırır ve kişilere huzur, pozitif enerji, mutluluk verir.

İntihar ya da kendine zarar verme eğilimi bulunan kişilere zihin açıklığı verir ve daha mantıklı düşünmelerine yardımcı olur.

Ekonomik olarak da refaha ulaşmaya yardımcı olduğu bilinir. Bunun için taşı çantanızda, cebinizde ya da cüzdanınızda bulundurmanız önerilir.

Sitrin Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Sitrin taşını farklı bir doğal taşın üzerine koyarak beklemeye bırakırsanız kötü enerjinin uzaklaştığını ve taşın temizlendiğini görürsünüz. Toprağa gömüp 1 gün bekletirseniz taş yine temizlenmiş olur. Akan suyun altında yıkamanız halinde de tüm olumsuz enerjiyi ortadan kaldırırsınız. Tütsü dumanı da sitrin taşını temizler ve kötü enerjisinin uzaklaşmasını sağlar.

Haberin Devamı

Sitrin Taşı Fiyatları

Boyutlarına ve renklerine göre sitrin taşının fiyatlarında farklılıklar olabilir. Bütçenize, ruhsal gereksiniminize ya da tarzınıza göre doğal taş seçiminde bulunabilirsiniz. Sitrin taşı doğal ve değerli bir taş olduğundan gerçekleri yüksek tutarlara satılabilir. Bunun için araştırma yapmak ve gerçek taşlar ile sahte taşlar arasındaki farkı da iyi bilmek gerekir.