Gazete Vatan Logo

Sinem'e çarpanlar...

Sinem’in acılı annesi ‘Sinem’e çarpan cezasını elini kolunu sallayarak çekiyor’

Üç yıl önce işadamı İhsan Kalkavan’ın yeğeni Faruk Kalkavan’ın kullandığı aracın çarpması sonucu 24 yaşındaki Sinem Yalçın hayatını kaybetti. Kalkavan’a verilen 5 yıl ceza, o serbest dolaşırken 25 aydır Yargıtay onayı bekliyor



Viyana Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisini bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’nde Yüksek Lisans yapan Sinem Yalçın, 14 Ocak 2011 tarihinde arkadaşı Elif Çelik’le Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’ne gitmek istedi. Yanlışlıkla Boğaziçi Köprüsü yoluna giren Sinem Yalçın’ın otomobilinin tamponuna O-1 Karayolu Ünalan Mahallesi yakınında, arkadan gelen bir otomobil çarptı. Sinem Yalçın, acelesi olduğunu söylediği sürücünün telefonunu alıp otomobiline bindi. Hasara bakmak için az ileride durup aracını emniyet şeridine çekti. Bu sırada, Koç Üniversitesi öğrencisi Faruk Kalkavan’ın kullandığı cip, zorunlu haller dışında girilmesi yasak olan emniyet şerindinde Yalçın’a hızla çarptı. Yalçın, ağır yaralanırken yanında bulunan Elif Çelik bariyerin arkasına atlayıp canını kurtardı. Faruk Kalkavan, 20 metre ileride yan yatan cipte iki arkadaşını bırakarak kaçtı. Sinem Yalçın, yaşamını yitirdi. Kaçtıktan 2 gün sonra polise teslim olan Kalkavan, ifadesinde ‘Aracı şoförüm Ahmet kullanıyordu. Panikle kaçtım’ dedi. O gece yarısı gözaltına alınan şoför, suçu üstlenmeyince cipi Faruk Kalkavan’ın kullandığı ortaya çıktı. Kadıköy Adliyesi’ne sevk edilen Faruk Kalkavan, “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne neden olmak” suçundan tutuklandı.

25 aydır Yargıtay’da

Bilirkişi raporlarında yüzde 100 kusurlu olduğu belirlenen Faruk Kalkavan, 3 ay 20 gün cezaevinde kaldıktan sonra sabit adresi olduğu için yurt dışı yasağı getirilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan Kalkavan, 2008 yılının Aralık ayında mahkemenin kararıyla 5 yıl 6 aylık cezaya çarptırıldı. Yargıtay’a gönderilen dosya ise 25 aydır karara bağlanmadı.

BİR DE Müsteşara hakaretten yargılanıyorlar

‘MS hastası kızımı duruşmaya çağırdılar’

Sinem’in annesi dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı şimdinin Adalete Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’a basın yoluyla iftira ve hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldır Şişli Adliyesi 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Sadece kızının katilinin hapse atılması için adalet aradığını söyleyen acılı anne Nazmiye Yalçın, “Kızımın ölümüne neden olan kişi dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Cezasını zaman aşımına uğratacaklar. Onun cezasını onaylamadılar ama müsteşara hakaret ettiğim iddiasıyla bana ve MS hastası olan kızıma hem tazmina davası, hem de 2 ile 5 yıl arasında değişen ceza davası açtılar. 27 Ocak’ta görülen son duruşmadan önce kızımızın sağlık raporlarını mahkemeye sunduk. Kızımızın MS hastası olduğu aynı zamanda panik atağının olduğunu, bu nedenle ifadesinin yazılı alınmasını söyledik. Ama dinlemediler. Kızım duruşmada bayıldı. Bana, Sinem’in acısından sonra küçük kızımında mahkeme salonunda acı çekmesini de sağladılar. Bu davayı kızı ölen bir anne olarak bana karşı açmaları utançtır. Artık konuşurken bile kim dava açacak diye korkuyoruz. 14 Nisan’da duruşmaya devam edilecek. Kalkavanlara uygulanmayan adaleti bize uygulamaya çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı