Gazete Vatan Logo

Semra Özal bana kızdı, hakkımda MİT

Semra Hanım, bir konser sonrası bana kızdı ve tavır aldı. Tam 10 yıl ambargo uyguladı. MİT Raporu'nda Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ ile aşk yaşadığım yazıldı. Paşa'yı tanımam. ANAP'tan bir dostum raporda adımın geçmesini Semra Özal'ın sağladığını söyledi

1987 yılında yayınlandığında Türkiye'de adeta deprem etkisi yapan 1.MİT Raporu'nda ünlü sanatçı Emel Sayın'ın Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ ile gönül ilişkisi olduğuna ilişkin söylentilere de yer verilmişti. O yıllarda üçüncü eşi David Younnes ile evli olan Sayın sessiz kaldı, Üruğ Paşa iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Bu olayın üzerinden tam 18 yıl geçti ve Emel Sayın yaşananların perde arkasını haftalık haber dergisi Aksiyon'a anlattı.

MİT Raporu'nda adının bu şekilde geçmesinden çok yaralandığını söyleyen Emel Sayın olayın arkasında Semra Özal'ın olduğunu ileri sürdü: "ANAP'tan yakın bir hanım dostum canhıraş bana telefon açtı. 'Emel Hanım, böyle bir rapor var. Ortalık birbirine girdi. Sakın üzülmeyin. Bunu kimin yaptırdığını biliyorum ben' dedi. 'Kimin yaptırdığı o kadar önemli ki benim için' diye ısrar ettim. 'Semra Özal' dedi."

Neden kızdı?
Peki Semra Özal, Emel Sayın'a niçin bu kadar öfkelenmişti? Sayın, nedeni şöyle anlatıyor: "Yıl 1983. İstanbul The Marmara Oteli'nde İslam ülkelerinden konuklar ağırlanıyor. Konserimi verdim. Ayrılırken otel müdürlerinden biri koşarak geldi. Semra Özal konseri tekrarlamamı istiyor. Meğer harem-selamlık oturulmuş. Benim haberim yoktu, hanımların başka bir salonda olduğundan. Sazlar da gitmişti. 'Ne olur Semra Hanım'a saygılarımı iletin ve söyleyin. Sazlar yok, ses düzeni yok, ben tek başıma gelip orada ne yapabilirim? Arzu ederse geleyim, bir kahve içelim' dedim.

10 yıl iş yapamadım
Görevli geri döndük ki alı al, moru mor. Semra Hanım 'Kahve içmeye gelecekse hiç gelmesin. Şarkı söylemeye gelecekse gelsin' demiş. Ben tokat yemiş gibi oldum. Otel müdürü o kadar ısrar etti ki düşündüm, yabancı misafir hanımlar var. Onlara mahcup olmayalım diye gittim. Otelin piyanistini buldular. Bir mikrofon uydurup verdiler elime. Durumu anlatıp, üç şarkı söyledim. İşte bütün mesele bu. Yani 'beni takmadı, bana saygısız davrandı' gibi algılamış."

Özal ile Emel Sayın bu olaydan birkaç gün sonra yine karşılaşır. Sayın gülümser, Özal sırtını döner. Bu tavır yıllar boyunca sürer."Semra Özal ambargo koydu bana. Mesela büyük bir otel açılışı için konser teklifi geliyor sonra iptal ediliyor, öğreniyorum ki açılışa Semra Özal da katılıyor. 10 yıl hiç bir yere gidemedim. Bir çok kapı yüzüme kapandı."

Tanıyınca çok sevdim
Yıllar sonra Erkan Yolaç ile eşinin evlenme yıldönümlerinde karşılaştık. O akşam Semra Hanım çok sıcak davrandı. Sanki 40 yıllık dost gibi. Ben affedemedim. Hiç hak etmemiştim çünkü. Kusurum olsa bin kez özür dilerim. Ama 'O senin büyüğün. Bu kadar yakın davranıyor ;ürdürme bunu' dedim. Yakından tanıyınca da çok sevdim onu. Yazık oldu 10 seneye. Kim bilir ne güzel şeyler yapardım o dönemde."

Haberin Devamı