Gazete Vatan Logo

Seks tuzağı uyarısı

İş teklifi ile Romanya'ya davet edilen 16 Türk turizmci seks şantajına maruz kaldı

Romanya'daki organize suç örgütlerinin Türk turizmciye şantaj tuzağı, Emniyet'in Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiği yazı ile gözler önüne serildi. Rumen çeteler, Türkiye'de turistik tesislerin yetkilileri ile toplu rezervasyon bahanesiyle irtibata geçti. Turizmciler, sözleşme için Romanya'ye davet edildi. Köstence, Sfantu, Gheoghe, Braşov, Bacau gibi şehirlere götürülen işadamları gaspa uğradı, kimileri fidye amaçlı rehin alındı ve kadınlarla fotoğrafları çekilip şantaj yapıldı. Bazı işadamları da para için ölümle tehdit edildi.

SAHTE POLİS TEZGAHI
Çetelerin farklı yöntemler izlediği belirtilen yazıda, 'İşadamlarının, sahte polislerce tezgahlanmış trafik kazalarına karıştırıldığı, 180 gün gözaltında tutulacakları, para verilmesi halinde ise kazanın örtbas edilip serbest kalacakları söylendiği, kredi kartlarından para çekildiği, Türkiye'deki yakınlarından para istendiği saptanmıştır' denildi. 16 Türk'ün, bu yöntemle kaçırıldığı belirlenirken, olayla ilgili 4 Rumen tutuklandı.

RUMEN GÜZELLERE DİKKAT
Yazı üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 17 Mart'ta turizmcileri uyardı. Türkiye Otelciler Federasyonu'na gönderilen yazıda, durum anlatılarak 'Üyelerinizin yukarıda bahsi geçen olaylara maruz kalmamaları için bilgilendirilmeleri hususunda gereğini rica ederim' denildi.

Haberin Devamı