Gazete Vatan Logo

Sanatçılar Koç'a dava açtı

Kültür ve Turizm Bakanı'nın sanatçıları eski görev yerlerine döndüren genelgesi ters tepti. 170 koro sanatçısının açtığı karşı dava kabul görürse ünlüler de bundan yararlanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un 5 Haziran'da çıkardığı genelge ile eski görev yerlerine gönderilmelerine karar verilen 170 koro sanatçısı, genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı. Dava kabul edilirse, aralarında Muazzez Abacı, Kamil Sönmez, Zekai Tunca ve Safiye Soy-man'ın da bulunduğu ünlü ses sanatçıları eski görev yerlerine dönmekten kurtulabilecek. Dava dilekçelerinde geçici görev yerlerine giderken yolluk ve harcırah almadıklarına dikkat çeken sanatçılar yerlerine sözleşmeli sanatçılar alındığına işaret etti, üçüncü şahısların da zarar görmelerinden dolayı sözkonusu genelgenin iptal edilmesini istedi. "Kadro şişkinliği" nedeniyle 26 sanatçı eski görev yerlerine gönderilirken, bunların yerine kadrolu olarak 6 kişinin alınması da dikkat çekti.

'Şehrine Dön' genelgesi onları da vurdu

İzzet Altınmeşe: Devam edeceğim
Anlaşmamız böyle, böyle devam edecek. Emekli de olabilirim. Kim haklı ise biz onun yanındayız. Bizim bakanlığa ihtiyacımız yok, bakanlığın bize ihtiyacı var. Bakanlığın yüzünü biz ağırlıyoruz.

Belkıs Akkale: Benim çok kaybım var
Bakanlığa ihtiyacımız yok, onların ismimize ihtiyacı var. Şimdiye kadar olan şartlarda çalışmazsak resmi tebligat yazılı olarak geldiğinde dava açacağım. Ekonomik anlamda çok kaybım var.

Kamil Sönmez: Dolduruşa geldi
Biz oraya çağırılarak gittik. 13 yıldır görevdeyim, bakanlar, hükümetler değişti, böyle şeyle karşılaşmadık. Bakan herhalde dolduruşa geldi. Emekli olduğumda arkadaşlarımın yanındayım.

Safiye Soyman: Edirne'ye gideceğim
Ben göreve devam ediyorum. Edirne'ye gitmem tebliğ edildi, Edirne'ye gideceğim. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Üzerimize düşeni yapacağız. Ben herhangi bir dava açmadım.

Genelge 170 sanatçıyı yerinden etti
Genelge 170 sanatçıyı kapsıyor. Koç'un "Geçici görev onay emirleri iptal edilmiştir" dediği genelgede sanatçıların geçici görevle de olsa gittikleri illerde ev aldıkları, aile kurdukları, çocuklarını büyüttükleri ve okula gönderdikleri belirtiliyor.

Haberin Devamı