Gazete Vatan Logo

Karadeniz'de kar başladı, yollar kapandı

Rize’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede 41 köy yolu ulaşıma kapandı. Artvin’de de dün akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle 78 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karadeniz'de kar başladı, yollar kapandı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar nedeniyle Rize’de 3 ilçede 41 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye, İl Özel İdare ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışıyor.

Ekipler, ayrıca bölgede hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla, oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

Artvin’de de kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. Bazı köy yolarını ulaşıma kapanırken, özelikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı yarım metreye ulaştı. Ardanuç 14, Şavşat 37, Yusufeli 16, Murgul 1 Borçka 1, merkez 9 köy  olmak üzere toplam 78 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler, yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde  etkisini gösteren kar yağışından dolayı, vatandaşların ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için yollarda kesintisiz kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.