Gazete Vatan Logo

Piknikçiler baraj suyuna kapıldı: 2 ölü 4 kayıp var

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Siirt Alkumru Barajı'nda meydana gelen taşkında 2 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de kaybolduğunu açıkladı.

Piknikçiler baraj suyuna kapıldı: 2 ölü 4 kayıp var

Alkumru Barajı’nın kapakları arızadan açıldı. Sirenler ve alarmlar çaldı. Botan Çayı kıyısında piknik yapanlar sulara kapıldı. Ekipler 4 kişiyi kurtardı. 2 ölü var 4 kayıp ise aranıyor.

Siirt’te Botan Çayı üzerindeki Alkumru Barajı’nda kapak arızası nedeniyle sular boşaldı. Ani taşkın yüzünden Botan çayı kıyısında piknik yapan vatandaşlardan bazıları sulara kapılıp sürüklendi. Bölgeye sevk edilen ekiplerin sulara kapılan dört kişiyi kurtardığını belirten Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, ilk belirlemelere göre kayıp olduğu bildirilen 4 kişinin arandığını açıkladı.
VALİ VEKİLİ PALA: 2 ÖLÜ, 4 KİŞİ ARANIYOR
Alkumru ve Kirazlık Hidroelektrik Santralleri baraj gölünde, su taşkınına yakalanan son anda kurtarılan 6 kişinin Siirt Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor. Vali Vekili Mustafa Pala, hastanede tedavi gören vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri, biri 10 yaşında olan iki çocuğun cesedine ulaştı.
Vali Yardımcısı Pala, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonla kendisini aradığını ve son durum hakkında bilgi aldığını belirterek, "Sayın Başbakanımız, beni cep telefondan arayarak durum hakkında bilgi aldı. Şu ana kadar taşkın suyuna kapılan 6 kişi kurtarıldı. Bunun dışında Osman Tarlak (34), Sena Nur (10), Betül (8), Seval Tarlak (5) ile Ahmet ve Fikre Tante olmak üzere 6 kişi kayıptı. Arama çalışmalarında bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldı" dedi.
KÜÇÜK KIZIN CESEDİ BULUNDU, AİLESİ ARANIYOR
Baraj gölünden taşan suda kaybolan ve arama kurtarma ekipleri tarafından bulunan cesetin Seval Tarlak’a (5) ait olduğu öğrenildi. Küçük Seval’in kayıp olan babası Osman Parlak ve ailesinin bulunması için arama çalışmaları bölgede devam ediyor.
TAŞKINA YAKALANAN AİLE AMATÖR KAMERALAR TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ
Öte yandan taşkına dere yatağında yakalanan 9 kişilik aile amatör kamera tarafından görüntülendi. 9 kişinin su içerisinde birbirine tutunduğu görüntülerde, nehir kenarında bir vatandaşın da sudakilere, birbirlerine tutunmaları çağrısı yapıp, yardım istediği sözleri duyuluyor.
Siren ve alarmlar çaldı..
.
Tillo İlçesi’ne 5 km uzaklıkta yer alan Alkumru Baraj Gölü’nde, dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen kapak arızası nedeniyle sular boşalınca çay yatağında taşkına neden oldu. Taşkın nedeniyle siren ve alarmlar çaldı. Bu sırada piknik yapanlar, barajdan gelen sulardan panik halinde kaçışmaya başladı, kaçmaya fırsat bulamayanlar ise sularda sürüklendi. Olayın duyulması üzerine bölgede hemen kurtarma çalışması başlatıldı. Sulara kapılan dört kişi, boğulmak üzereyken ekiplerce tutundukları yerlerden alınarak kurtarıldı. Bu kişiler hastanede tedaviye alındı. Sulara kapılan başka kişiler olabileceği ihtimaline karşı da arama yapıldı.
Vali Vekili: 6 yaralı var
Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, suya kapılan insanlarla ilgili bilgi kirliliği yaşandığını belirterek, “Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok. Daha önce suya kapılan 4 kişi ekiplerimizce kurtarıldı. Ancak şu saat itibariyle kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Yaralanan Ercan Olgun, Yunus Emre Öztaş, Sabriye Tente, Emine Kunduracıoğlu, Leyla Tente ve Doğan Güleç, Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi ediliyor” dedi.
Kriz masası kuruldu
Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan da 6 vatandaşın yaralandığını ve kayıplar olduğunu doğrulayarak, “Dört vatandaşımızın kayıp oluduğu kesin. Kriz masası kurduk, gelen bilgileri burada değerlendiriyoruz. Barajdaki uyarı mekanizmanın yetersiz olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Limak: Arıza yok
Barajı yapan Limak’tan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Grubumuza ait Kirazlık Hidroelektrik Santralleri, üretime geçmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapak açılması söz konusu değildir. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın baraj sahasında girilmesi yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış, prosedürlerimiz gereği siren ve anonslarla da uyarılar yapılmasına rağmen hiç istemediğimiz bu üzücü durum meydana gelmiştir.”

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Erdoğan bilgi aldı
Başbakan Tayyip Erdoğan, Botan Çayı’ndaki su yükselmesiyle ilgili Yenimahalle Devlet Hastanesi’ndeki Gazzeli yaralıları ziyareti sırasında bölgedeki yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı