Gazete Vatan Logo

Örnek kampanya!

Panço, Doğa Derneği ile işbirliği yapıyor

Türkiye’de doğa denilince akla ilk yeşilin hakim olduğu ormanlar gelse de, Doğa Derneği bozkırların da birçok canlı türlerinin yaşadığı önemli alanlar olduğunu belirtiyor. Urfa bölgesinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış Dev Kertenkele Çöl Varanı, Uzun Kulaklı Çöl Kirpisi, Çizgili İshak Kuşu, Çizgili Sırtlan ve Kelaynak gibi bozkırda yaşayan türler zor günler geçiriyor. Panço da sosyal sorumluluk bilinciyle bu canlı türlerinin yaşama devam edebilmeleri için Doğa Derneği ile el ele verdi. Ortaköy The House Cafe’de düzenlenen basın toplantısına Panço İş Geliştirme Müdürü Semih Levi, Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz ve ünlü moda tasarımcısı Bahar Korçan katıldı.

Sosyal sorumluluk bilincini temelden oluşturmak amacıyla çocuklar için Panço mağazalarında Bahar Korçan imzalı tasarımlar ekim ayında satışa sunulacak. Basın toplantısında konuşan Panço İş Geliştirme Müdürü Semih Levi çocukların her şeyi daha kolay kaptıklarını belirterek “Çocuklar mağazaya girdiğinde onları ne kadar eğitebiliyorsak bizim için o çok önemli. Bunu da nesli tükenen hayvanları çocuk giyim tasarımları üzerine işleyerek başladık” dedi.

“Çocuklar mağazamızdayken onları eğitmek bizim için önemli”

Sosyal sorumluluk kapsamında bir şey yapmak istediklerini anlatan Panço İş Geliştirme Müdürü Semih Levi, bu projeyi uzun vadeli bir iş olarak gördüklerini belirtti. Bozkırın bitki örtüsünden daha fazlası olduğunu daha çok çocuğa göstermek için yola çıktıklarını söyleyen Levi “92 mağazamız var. Bu mağazalarımızı yılda 6 milyon kişi ziyaret ediyor. Bu kişiler içerisinde çocuklar da önemli bir yer kaplıyor. Çocuklar her şeyi çabucak kaptığı için onlarda da bu sorumluluk bilincini kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sorumluluk kapsamında da Urfa bozkırlarında nesli tükenen hayvanları çocuk giyim tasarımları üzerine işleyerek başladık. Bu nedenle Doğa

Derneği ile işbirliği yaptık. Bahar Hanım ile de tasarımlar konusunda ilerleme kararı aldık. Bu organik tasarımlarımızdan gelecek olan geliri de Urfa bozkırlarında yaşayan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanları kurtarmak için Doğa Derneği’ne bağışlayacağız. Çocukların mağazada geçirdiği zamanı çok önemsiyoruz, onları ne kadar eğitebiliyorsak bizim için o çok önemli” dedi.Bozkır sadece bitki örtüsü değil

Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz “Dünyada her 13 dakikada 1 tür kayboluyor. Bozkır sadece bitki örtüsü olmayıp, canlıların yaşam alanı olması açısından da çok önemli. Urfa’da seçim döneminde Türkiye’nin en büyük projesi olarak Urfa bozkırının ormana dönüştürülmesi gibi projeler konuşuldu. Tüm dünya orman olsaydı biz yiyecek ekmek bulamazdık çünkü buğday bozkırda yetişiyor.

Bozkırlar ekosistem açısından çok önemli. Türkiye’de sadece Urfa bozkır bölgesinde yoğunlaşan ‘Çöl Koşarı’ , ‘Ceylan’ ve ‘Çizgili İshak Kuşu’ gibi hayvan türleri var.

Bozkırlar yarı çöl olduğundan biyoçeşitlilik de çok yüksek. Biz Doğa Derneği olarak 9 senedir bu proje üzerinde çalışarak insanlara bu türleri korumanın ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Çocuklar da doğa algısı henüz bozulmamış bireyler ve bu nedenle daha rahat iletişim kuruyorlar. ‘Doğa Çantam’ projesiyle çocukları doğaya götürüp gezdiriyoruz, boyunlarına basit bir çanta asarak onun içine kitapçık, broşür ve mercek gibi materyaller koyuyoruz. Çocuk da karıncaları takip ederken doğanın bir
bütün olduğunu keşfediyor” diye konuştu.

“Her şey çocuğu değiştirmekle başlıyor”

Panço ile Doğa Derneği’nin ortak projesinde yer almaktan dolayı umutlu olduğunu anlatan Bahar Korçan, doğanın bilinçsizce tüketilmesinden dolayı üzüntü duyduğunu anlattı. Doğa Derneği ile Panço’nun beraber çalışmasından dolayı çok mutlu olduğunu aktaran Korçan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kötü giden bir şeyler var ve bunları değiştirememek insanı gerçekten çok aciz hissettiriyor. Her şey çocuğu eğitmekle başlıyor. Bunun için bir yerlerden başlamak çok önemli. Çocukların dikkatini daha kolay çekebilmek için karakterleri animasyona dönüştürdük, her tasarımların üzerinde hayvanların hikayelerine de yer vereceğiz. Aileler bu tasarım ürünlerden birini alırken çocuklara o hayvanı da anlatmak istiyorum ve bunu bir başlangıç olarak görüyorum. Çocuklarla beraber anne babalarda da farkındalık yaratacağımıza inanıyorum. Kumaşları seçtik ve animasyonları çizdik, şu an tasarım aşamasındayız.”

Haberin Devamı