Gazete Vatan Logo

Öp koçum amcanın elini!

Sahibinin kesmeye kıyamadığı koç, bu bayram yaşadı! Bursalı Teyfik Gülay, ‘Murat’ adını verdiği koçunu papyon takıp bayramlaşmaya götürdü...

Bursa’da oturan 73 yaşındaki işçi emeklisi Teyfik Gülay, Kurban Bayramı’nda kesmek için 6 ay önce koç satın aldı. Ama evinin bahçesinde bakmaya başladığı koç, kendisine alışınca her yere onunla gitmeye başladı. Yanından ayrılmayan koçuna ‘Murat’ adını verdi. Bakkala, markete hep onunla gitti. Hatta 5’inci katındaki evinde kahvaltı yaparken onu da yanına alıp kendi elleriyle besledi.

Başka koç kesecek

Bayram gelip çatınca, ‘Murat’a bakıp içi sızlayan Teyfik Gülay, onu kesmekten vazgeçti. Dün de arkadaş ve akrabalarına yaptığı bayram ziyaretlerine, boynuna papyon taktığı koçuyla birlikte gitti. ‘Murat’ın artık ailesinden biri haline geldiğini ve ölene kadar besleyeceğini söyleyen Teyfik Gülay, son sözleriyle ise yürek burktu: “Başka bir koç alıp onu keseceğim...”

O KURTULDU YA DİĞERLERİ...

‘Koç Murat’, bu bayram sahibinin merhameti sayesinde kesilmekten kurtuldu. En azından gelecek bayrama kadar hayatta kalacak. Ama maalesef dün binlerce hemcinsi, boğazlanmaktan kurtulamadı.